Anti regen spray voor je autoruiten voor goed zicht tijdens regenbuien

anti regen spray voor helder zicht autoruit

Anti regen spray voor je autoruiten voor goed zicht tijdens regenbuien

Op zoek naar anti regen spray voor je autoruiten? Regen op je voorruit kan het zicht helaas flink belemmeren, zeker wanneer er tegenliggers met de lichten aan rijden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Sterker nog, wanneer het regent gebeuren er twee keer zoveel ongelukken met letsel aldus een letselschadeverzekeringsmaatschappij. Gelukkig zijn er bedrijven die hun best doen de beste formules te ontwikkelen tegen dit probleem die ervoor dat je altijd een glashelder zicht hebt tijdens flinke regenbuien.

Wat is anti regen spray voor je autoruiten?

Anti regen spray is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je altijd goed zicht hebt, met name tijdens regenbuien. Tijdens regenbuien blijft regenwater tijdens het rijden vaak op de voorruit hangen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, zeker wanneer je tegenliggers krijgt. Door het regenwater wordt het licht van koplampen en achterlampen vergroot waardoor je zicht wordt verslechterd. Volgens onderzoek gebeuren er twee keer zoveel ongelukken met letsel door regen.

anti regen spray voor helder zicht autoruit
Licht van autolampen worden verergerd door regenwater dat op je auto voorruit blijft liggen.

Naast regenbuien helpt de anti regen spray, ook wel Rain Repellent genoemd, tegen onder andere ijs, sneeuw, insecten en opspattend water. Rain Repellent is ideaal in de herfst en winter, maar vanwege zijn functie tegen insecten ook in de lente en zomer. De anti regen spray heeft een waterafstotende werking en ligt als een transparante beschermlaag op je autoruiten. Het droogt snel en is toepasbaar op alle autoruiten. Het is gemaakt van heldere, doorzichtige siliconen dat zich dankzij een oplosmiddel over de autoruiten sluit. Naast dat het bescherming biedt tegen alle hiervoor genoemde invloeden, kan het er ook voor zorgen dat je ruitenwissers langer meegaat. een win-win situatie dus. Het belangrijkst is nog wel een goed zicht in alle weersomstandigheden. Ben je overtuigd? Dan rest de vraag welke anti regen spray je moet kopen.

Welke anti regen spray kopen?

Er zijn diverse anti regen sprays te koop, vaak ook gecombineerd met een glasreiniger zoals de Rain-X 2-in-1 Glasreiniger + Antiregen. Maak je niet je ruiten schoon maar ga je eerder een wasbox of wasstraat in? Dan zou je de autoruiten kunnen nabehandelen met bijvoorbeeld Turtle Wax Clear Vue Rain Repellent. Hou er rekening mee dat je autoruit altijd schoon moet zijn voordat je een product met anti regen functie aanbrengt. In principe geldt dit natuurlijk altijd voor beschermende producten zoals ook waxen en coatings. De beschermende producten hechten zich namelijk aan de autolak, autoruit en andere metalen of kunststoffen. Vuil verhindert dit hechtingsproces waardoor de werking wordt verlaagd en de levensduur verkort.

Rain Repellent aanbrengen

Tijd om de antiregen en Rain Repellent aan te brengen. Uiteraard doe je er goed aan om eerst de gebruiksaanwijzing van jouw anti regen spray te lezen voor je deze gaat gebruiken. Over het algemeen kan je onderstaande stappen volgen voor het aanbrengen van de beschermlaag:

  1. Zorg dat de ruit is schoongemaakt door middel van een goede glasreiniger.
  2. Breng een kleine hoeveelheid aan op de autoruit of op een microvezeldoek.
  3. Veeg de anti regen op de ruit met verticale rechte banen.
  4. Laat het 2 minuten intrekken.
  5. Breng weer een dunne laag aan op de ruit met horizontale banen.
  6. Weer 2 minuten laten intrekken.
  7. Spoel de ruit met water af.

Wanneer je bovenstaande juist hebt uitgevoerd heb je een goede laag antiregen Rain Repellent aangebracht en heb je voorlopig perfect zicht tijdens onder andere regenbuien.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *