Auto washandschoen, autospons of autowasborstel?

autospons autowassen sponzen

Auto washandschoen, autospons of autowasborstel?

Autowashandschoen of autowasborstel? Er is een grote discussie onder autobezitters over welke manier om je auto te wassen de beste is. Sommigen gebruiken nog steeds een eenvoudige autowashandschoen, terwijl anderen de voorkeur geven aan het gebruik van een handbediende autowasborstel. Als het gaat om de verzorging van jouw auto, is het wassen ervan een van de belangrijkste en voor de autoliefhebbers de leukste onderdelen. Of je nu haast of de tijd hebt, je wilt altijd het beste resultaat. Naast de beste autowasproducten kies je daarom ook voor de beste autowas accessoires. In dit blogbericht behandelen we de auto washandschoen en de autowasborstel.

De klassieke Autowasborstel met haren

Veel mensen gebruiken autowasborstels om hun voertuigen schoon te maken omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Je hoeft je niet al te veel in te spannen wanneer je jouw auto met een autowasborstel reinigt. De beste autowasborstel heeft een comfortabele handgreep; hij moet gemakkelijk vast te houden zijn en geen vermoeidheid veroorzaken. De meeste mensen hebben problemen met deze factor, maar ze kunnen dit gemakkelijk oplossen door een betere kwaliteit borstel te kopen die aan hun behoeften en eisen voldoet. De haren van de borstel zijn zacht genoeg om krassen op de lak van uw auto te voorkomen, maar sterk genoeg om vuil en aanslag tussen de kieren en spleten van uw auto te verwijderen. Paardenhaar wordt beschouwd als de beste optie, maar sommige fabrikanten bieden synthetische varianten tegen veel lagere prijzen; deze zijn minder duurzaam en effectief, maar ze moeten nog steeds hun werk doen.

Paardenhaar of andere materialen die als “haar” wordt gebruikt aan autowasborstels kunnen niet op tegen het microvezel van de autosponzen, omdat microvezel tot de kleinste vuilresten opneemt met de microscopisch kleine haakjes die de stof omvat. Voor een beter resultaat ga je dus voor de microvezel autospons.

Microvezel autospons

Autosponzen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de wasborstel en dat is de reden dat autoliefhebbers vaker met een spons de auto wassen. Zo neemt een spons bijvoorbeeld vuil op in plaats van dat het het vuil over de lak wegveegt. Dit door de spons opgenomen vuil kan vervolgens eenvoudig met het opgenomen water worden uitgespoeld in bijvoorbeeld een emmer. Verder geeft een autospons meer controle doordat je het raakoppervlak goed kan aanvoelen en zo ook druk kan zetten met je vingers. Als laatst worden poetsmiddelen met sponzen beter en gelijkmatiger op de auto verspreid en in gemasseerd waardoor het resultaat beter zal zijn.

Een autospons spoel je makkelijk uit waardoor het vuil weer uit de spons verwijderd wordt.

Meer weten over de verschillende autosponzen die er zijn? Wij hebben een artikel over autosponzen waarin we vijf verschillende autosponzen behandelen.

De Auto Washandschoen van microvezel

De washandschoenen van bijvoorbeeld Meguiars, Turtle Wax of Protecton zijn een microvezel handschoenen waarmee je gemakkelijk jouw auto kunt wassen, met deze handschoenen kan je in alle moeilijk bereikbare hoekjes komen. Microvezel is zeer absorberend en de handschoen zelf is gemakkelijk schoon te houden voor hergebruik! Microvezel pakt door zijn structuur van microvezels zelfs de kleinste vuilresten van de autolak op zonder deze te beschadigen. Was microvezel in de wasmachine en het is er weer klaar voor. Door de Shell-Grip constructie ligt de handschoen comfortabel en gemakkelijk in de hand, zodat je zelfs de meest ingewikkelde delen van jouw auto eenvoudig kunt reinigen.

Duurzame Washandschoen van Microvezel

De duurzame washandschoen is gemaakt van microvezel wat zorgt voor een comfortabele touch en een niet-schurende reinigingswerking. Microvezel helpt krassen en krassporen in de autolak van jouw voertuig te voorkomen. De shell-grip constructie maakt het gemakkelijk om grip te hebben en vermindert handvermoeidheid, waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om jouw auto grondig schoon te maken. Gebruik het als een verlengstuk van je hand en je kunt de zijkant van jouw auto wassen zonder vermoeide handen. Kom eenvoudig bij elke plek van de wielkast en de wielkuip tot onder uw bumpers en nog veel meer!

De beste auto washandschoenen top 5

Wat is de beste autowashandschoen? Wij hebben de top 5 beste auto washandschoenen samengesteld voor je. Volgens ons zijn dit de beste auto washandschoenen kijkend naar de kwaliteit, maar ook de prijs:

  1. Valma CrazyFibre Washandschoen
  2. Turtle Wax Washandschoen Microfiber
  3. Meguiars Super Thick Microfiber Wash Mitt

Nu je weet wat de voordelen zijn was auto washandschoenen ten opzichte van onder andere de autowasborstels en welke auto washandschoenen de beste zijn, is het tijd om de auto te gaan wassen! Vergeet niet dat je, welk middel je ook gaat gebruiken, altijd microvezeldoeken nodig hebt voor een mooi eindresultaat. Lees ons artikel over microvezeldoeken.

Conclusie

Autowasborstel zijn handig, zeker voor grotere voertuigen, maar met autosponzen behaal je meer en een beter resultaat. Ga je voor het allerbeste? Dan is de microvezel washandschoen de oplossing. Met ultieme controle mis je geen spot van je auto en haal je maximaal vuil van de auto af.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *