Autoruiten ontdooien zonder te krabben doe je zo

autoruiten ontdooien ruiten sneeuw ijs auto

Autoruiten ontdooien zonder te krabben doe je zo

Autoruiten ontdooien. Het is koud en het heeft gevroren. Je wordt wakker, doet je gordijn open en kijkt naar je auto. Je vreest al voor het ergste. Niets is vervelender dan dat je auto ruiten bevroren zijn wanneer jij naar je werk wilt gaan. Voor de koukleumen onder ons is dit helemaal vreselijk. Je hebt totaal geen zin om te krabben, start de auto en zet de verwarming op de hoogste stand om je ruiten te ontdooien. Daar zit je dan in een koude auto met bevroren autoruiten. Dit duurt allemaal veel te lang, het is niet goed voor je motor en erg slecht voor het milieu. Niet getreurd. Wij helpen jou om zo min mogelijk tijd te verspillen aan jouw bevroren auto ruiten!

Bevroren autoruiten ontdooien

Doordat het ‘s nachts afkoelt daalt de koude lucht en daarmee vocht naar beneden. Wanneer het vriest verandert het vocht dat op de auto is gevallen, of zich aan de auto hecht, in ijs. De auto koelt daarnaast harder af dan de omgeving doordat het een object is en ook nog eens een object van metaal. Hierdoor kan je zelfs bevroren autoruiten hebben zonder dat het vriest, dus bij temperaturen van 0 graden of hoger. Vaak als we ‘s morgens naar ons werk willen zit het ijs er nog op gezien de temperaturen dan nog niet hoog genoeg zijn om het ijs te doen smelten. Met ijs op de autoruiten heb je haast geen zicht en kan je natuurlijk niet rijden. We leggen uit hoe je snel de weg weer op kan.

Ga nooit met slecht zicht rijden, ontdooi het ijs en sneeuw voor je vertrekt om ongelukken te voorkomen.

Elektrische voorruitverwarming

Sommige auto’s hebben elektrische voorruitverwarming. Hiermee zit in de voorruit, net als de achterruit van bijna alle auto’s, draadjes verwerkt die verwarmd worden middels een elektrische lading. Op deze manier is het een kwestie van tijd tot de ruiten ontdooit zijn. Elektrische voorruitverwarming is de makkelijkste manier om je autoruiten te ontdooien. Echter, veel auto’s hebben dit niet. Daarom gaan we nu naar de enige echte en beste oplossing om autoruiten te ontdooien. Dit is de ruitenontdooier spray.

Ruitenontdooier spray is de oplossing

Ruitenontdooier spray is gemaakt om autoruiten snel te ontdooien. Een ruitenontdooier spray, ook wel antivries spray genoemd, is een snelle en makkelijke manier om ijs van je autoruiten te verwijderen. Je spuit de ruitenontdooier spray gewoonweg op je ruit, totdat je het ijs langzaam ziet verdwijnen. Laat de auto uit staan terwijl je de autoruiten ontdooit. Het is slecht voor je auto en voor het milieu om je auto stationair te laten lopen in de kou. Voor het beste resultaat kun je de restjes ijs op je raam weghalen met een zeem. Wanneer je autoruit is behandeld met een anti-regen middel, glijdt het ijs en sneeuw er zo af. Zo zorg je er ook gelijk voor dat er geen strepen te zien zijn op je raam of dat er nog restjes ijs op de ruit blijven liggen. Een ruitenontdooier spray is de makkelijkste manier met betrekking tot het autoruit ontdooien. Dergelijke sprays kosten tegenwoordig bijna niks meer en want ons betreft is dit daarom ook de enige goede oplossing.

Autoruiten ontdooien met warm water?

Giet nooit warm water over je ruit heen, dit kan door het grote temperatuurverschil barsten in je autoruit veroorzaken. Wat je wel kunt doen is lauwwarm water in een plastic zak te gieten en dan over het ijs van je autoruit te “deppen”. Het gebied waar je de zak met lauwwarm water op legt zal snel van het ijs worden ontdaan. Het is een methode die ook goedkoop is en werkt. Ook, want ruitenontdooier sprays zijn tegenwoordig zo goedkoop, dat je eigenlijk geen reden meer hebt om het niet te gebruiken bij het ontdooien van je autoruiten. Daarnaast moet je voor lauwwarm water ook weer energie gebruiken. Het kost verder wat meer tijd dan de ruitontdooier spray en je moet even doorkrijgen hoe je deze methode snel en effectief toe kunt passen. Mocht je geen ruitenontdooier hebben, is dit een goede alternatieve methode.

Ga pas de weg op als je autoruiten goed zijn ontdooit en je goed zicht heb.

Bevroren autoruiten voorkomen

Nog beter dan autoruiten ontdooien, is het voorkomen van bevroren autoruiten. Of dit nou om enkel de bevroren voorruit gaat, alle bevroren autoruiten of zelfs een bevroren binnenkant van je autoruit. Voorkomen is soms beter dan genezen. Wanneer je geen zin hebt om met middeltjes aan de haal te gaan, kan je ervoor kiezen om je autoruiten te beschermen tegen de vorst en vrieskou. In principe zijn er twee voor de hand liggende methoden voor. De eerste is het vrij vaak gebruikte anti ijs deken.

Anti ijs deken

De anti ijs deken is één van de meest gebruikte manieren om bevroren autoruiten te voorkomen, omdat het erg eenvoudig en effectief is. Zorg dat je een anti ijsdeken in je auto hebt na het winterklaar maken. Je plaatst het anti ijs deken over de ruit en bevestigt deze tussen de deuren van je auto. Zorg ervoor dat de anti ijsdeken goed gevestigd is, want het kan gebeuren dat er een harde wind staat en dat de ijsdeken los komt van het raam. Je hebt veel verschillende maten voor een anti ijsdeken. Koop er één die je gehele autoraam bedekt, want zo voorkom je ook dat de ruitenwissers vastvriezen aan de ruit. Wat ook een handige bijkomstigheid is van een anti vriesdeken, is dat je deze ook kunt gebruiken voor in de zomer. De anti vriesdeken beschermt je auto namelijk ook tegen de hitte.

Wanneer je autorijdt heb je natuurlijk meer nodig dan enkel je voorruiten. Normaal gesproken kan je je achteruit elektrisch verwarmen zodat het sneeuw en ijs smelt en eraf glijdt. De zijruiten zijn een ander verhaal. Heb je een eigen oprit? Dan kan een auto hoes een goede oplossing zijn tegen bevroren autoruiten.

De auto hoes beschermt alle ruiten in één keer

Wil je dat heel je auto sneeuw- en ijsvrij moet blijven? Dan is een autohoes iets voor jou. Een autohoes kun je met elastiekjes eenvoudig aan de onderkant van je auto aanbrengen en dan zijn alle ruiten beschermd tegen sneeuw en ijs. Dit is een duurdere manier om je auto te beschermen tegen ijs en sneeuw dan een ruitenontdooier, maar wel duurzaam. Op termijn zal je goedkoper uit zijn, want naast dat je veel middeltjes bespaart, scheelt het je auto ook energie. Je kunt de autohoes verder elke dag het hele jaar door gebruiken. We geven wel toe dat autohoezen meestal praktischer zijn wanneer je een eigen oprit of terrein hebt. Je zult ze niet zomaar tegenkomen in de straat bij rijtjeshuizen. Wat te begrijpen is.

Heldere autoruiten na het ontdooien

Ruiten ontdooien van je auto, je weet nu hoe je jouw auto eenvoudig ijs- en sneeuwvrij kunt maken, maar je wilt natuurlijk wel dat je autoruiten dan ook echt ijs- en sneeuwvrij blijven. Het is vervelend en gevaarlijk als er weer ijs op je ruit komt wanneer je aan het rijden bent of wanneer water op de voorruit blijft liggen. Om dit te voorkomen adviseren we om een anti-regen middel te gebruiken. Dit zorgt voor een heldere en effectieve afstotende glascoating laag op de buitenkant van je autoruiten. Water, maar ook sneeuw glijdt zo van je ruiten af waardoor het zicht verbetert! De unieke mix zorgt voor een transparante laag die regen, ijzel en sneeuw afstoot. Nooit meer last van bevroren auto ruiten! Zorg er verder ook voor dat je autoruiten zowel aan de buitenkant als de binnenkant schoon zijn. Lees ons artikel over hoe je je autoruiten schoonmaakt.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *