Autospons kopen? Deze verschillende autosponzen zijn er

welke autosponzen kopen

Autospons kopen? Deze verschillende autosponzen zijn er

Autospons kopen? Welke spons om je auto te wassen? Leer het maximale uit alle autopoetsmiddelen en accessoires te halen. En vergeet daarbij zeker niet de belangrijke soorten autosponzen die er zijn. Er zijn veel verschillende autosponzen met elk een eigen, andere functie. Dit keer alles over de verschillende autosponzen voor de natte wasbeurt. Je leest hoe je ze gebruikt en waar ze in verschillen van elkaar. Overweeg je een autospons te kopen? Lees dan dit artikel even door.

De normale autospons

Nog steeds één van de meest gebruikte producten voor het schoonmaken van de auto, de vertrouwde gele autospons. Deze spons is bedoeld voor het grovere schoonmaakwerk. Dankzij de grote gaten kan er veel water worden opgenomen en het vuil makkelijk worden uitgespoeld. Spoel hoe dan ook vóór je met een autospons aan de slag gaat wel altijd de auto eerst even af met water. Als je namelijk meteen begint met het schrobben met een spons als er nog veel zand en grof vuil zit kun je krassen veroorzaken in je lak. Spoel de spons ook regelmatig goed uit. Op die manier voorkom je dat eventueel achtergebleven zand over je autolak schuurt.

De gele autospons is goedkoop in gebruik, overal verkrijgbaar en neemt veel water op.

De gele autospons gebruik je altijd met water en een autoshampoo. Het is goed om te weten dat er grote kwaliteitsverschillen zit in dergelijke gele autosponzen. De erg goedkope varianten gaan vaak aanzienlijk minder mee en vallen al snel uit elkaar, waardoor je overal van dat gele restmateriaal krijgt op je auto. Daarnaast helpt het niet echt met schoonmaken. Ook presteren de goedkopere sponzen minder goed dan de speciaal voor het autowassen ontwikkelde autosponzen van de betere car detailing merken als Turtle Wax en Meguiars.

De extra sterke sponzen

De extra sterken sponzen zijn ontwikkeld voor de grotere, zwaardere schoonmaakbeurten. Door de grotere gaten nemen deze sponzen meer en vooral ook groter vuil op zodat er voorkomen wordt dat. De afbeelding bovenaan dit artikel laat zien hoe deze sterke sponzen eruit zien. Nog een voordeel van de extra grote sponzen is dat ze door hun grotere gaten sneller drogen. het vuil krasjes maakt in de autolak. De heavy duty sponzen zoals ze door Turtle Wax worden genoemd zijn extra stevig en slijten minder hard dan de reguliere gele sponzen. Het is een kwestie van aanvoelen of je de normale gele autosponzen of de extra sterke autosponzen het lekkerst vindt. Beiden liggen goed in de hand, maar werken functioneel gezien net iets anders.

De microvezelspons 

De microvezelspons is naar onze mening de beste spons voor het poetsen van je auto. We gebruiken hem zelf ook. Waarom de microvezelspons? Microvezel is een zeer fijn materiaal met een zeer absorberende werking. Het absorbeert zowel droog als nat vuil en stof. Door het fijne draad van microvezel is het extra zacht voor de lak van je auto, hier veroorzaak je geen krassen mee. Daarnaast werken ze als een soort haakjes en houden ze het kleine vuil vast in de stof. Om die reden moet je microvezelsponzen, maar ook microvezeldoeken, regelmatig goed schoonmaken of gewoon wassen in de wasmachine. Microvezel is een absolute must voor iedere autoliefhebber. Of het nu in de vorm van een spons, washandschoen of doek is. Dit materiaal ga je vaak nodig hebben tijdens het poetsen van je auto voor zowel het auto exterieur, als het auto interieur.

De microvezel washandschoen

Ook de washandschoenen voor het autopoetsen worden doorgaans gemaakt van microvezel. Het voordeel van een microvezel washandschoen is dat je gemakkelijk ook kleine hoekjes en randjes kunt schoonmaken. Met een washandschoen heb je meer gevoel en doordat het oppervlakte vaak ook groter is dan met een spons, ga je sneller te werk. Net als de microvezelspons houdt de microvezel washandschoenen vuil goed vast. Ga je voor het ultieme gebruikersgemak? Dan ga je voor de microvezel washandschoen.

De insectenspons

Het verwijderen van insecten is niet het leukste, maar wel een belangrijke schoonmaakklus. Met name in de zomer. Wanneer je dode insecten te lang laat zitten kunnen ze lelijke plekken veroorzaken in de lak van je auto. Omdat insecten de neiging hebben om nogal plakkerig te zijn krijg je al snel de neiging hard te gaan schrobben. Je hebt dan ook een stevige en wat ruwere spons nodig om dit klusje te klaren, maar wel eentje die tegelijkertijd veilig is voor je autolak. Met een normale spons kan je boenen wat je wilt, maar de hardnekkige insecten verwijderen lukt er niet mee. Daarom zijn er speciale insectensponzen ontwikkeld. Deze hebben een stevige structuur als in een soort netvorm, maar zullen geen krassen in je lak veroorzaken. Insecten verwijderen doe je effectief met een insectenspons.

Conclusie

Er zijn verschillende autosponzen met elk hun eigen unieke eigenschappen. Afhankelijk van de schoonmaakbeurt die je je auto wilt geven, kies je de juiste spons. Ze zijn het allemaal waard om een keer te proberen wanneer je van autopoetsen houdt.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *