Autostoelen reinigen? Leder of stof, zo reinig je je stoelen

autostoelen reinigen

Autostoelen reinigen? Leder of stof, zo reinig je je stoelen

Vieze autostoelen reinigen? Autostoelen krijgen veel te verduren. Vuil wordt al snel van buiten mee naar binnen genomen de auto in waardoor de autobekleding vuil wordt en regelmatig gereinigd dient te worden. Hoe kan je het beste de autostoelen reinigen? En wat kan je de volgende keer doen om te voorkomen dat de autostoelen weer vies worden? Wij gaan je helpen eenvoudig van je vieze autostoelen af te komen. 

Waarom wordt de autostoel snel vies?

Bij de meeste mensen gaat er van alles mee de auto in. Denk aan boodschappen, eten en drinken voor onderweg, een leuke plant die je zag staan in de winkel, huisdieren, er wordt gerookt in de auto of een van de kinderen die met zijn schoenen op je autostoel gaat zitten om zijn veters te strikken. Verder wordt er vaak in de auto gegeten, neem je regenwater of modder mee en ga zo maar door. Reden genoeg waarbij de autostoelen vies kunnen worden. Bij de een direct nadat je hebt gereden voor het voetbal van je kinderen, bij de ander na een campingtrip in de Ardennen of gewoon ophoping gedurende de tijd. Je komt er namelijk niet omheen dat het interieur vies en steeds viezer wordt net als de muffe geuren die ook nog eens versterkt worden door hondengeuren of rookgeuren. Het is dan ook niet gek dat de autobekleding er soms wat smoezeliger uitkomt te zien en begint te ruiken.

Met kinderen in de auto is het vaak lastiger om de autostoelen schoon te houden.

Je kan natuurlijk niet alles voorkomen om de stoelen schoon te houden, maar je kan wel af en toe de autostoelen reinigen. Want hoe comfortabel is een schoon autodashboard en schone autostoelen? Zowel voor jou als je medepassagiers. Heb je vieze autostoelen? Tijd om de autostoelen te gaan reinigen!

Vlekken uit je autostoel verwijderen

Vlekken verwijderen uit je autostoel? Je wilt net een hapje eten en er valt wat op de autostoel. Je hebt niks in de auto om het schoon te maken en de vlek trekt in de bekleding. De vlek is al erg genoeg, maar kan ook nog gaan zorgen voor schimmel hier of een permanente vlek. Vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met een speciale interieurreiniger of vlekken verwijderaar. Als deze niet helpen kunnen met name de stoffen autostoelen altijd nog gestoomd worden.

Wanneer vlekkenverwijderaars niet werken is er altijd nog de mogelijkheid tot stomen.

Het is altijd handig om een vlekkenverwijderaar voor autobekleding bij te hebben. Afhankelijk van het materiaal neem je de juiste vlekkenverwijderaar mee zoals bijvoorbeeld de Sonax Bekledingsreiniger voor de stoffen autobekleding of de Turtle Wax Luxe Leather & Conditioner voor de leren autobekleding. Blijft er nog een muffe geur hangen in de auto? Gebruik dan de Meguiars Air-Refresher met Odor technologie. Lees van elke product de gebruiksaanwijzing om erachter te komen hoe je deze moet gebruiken. Voor de stoffen autostoelen zal dit anders zijn dan leren autostoelen.

Autostoelen reinigen en stofzuigen

Als je net een vlek hebt behandeld op de autostoel doe je er goed aan door als laatst nog de overige vuilresten te verwijderen met een stofzuigen. De beste manier is om van boven naar onder te stofzuigen. Vuil en stof valt vaak naar beneden en het is dan zonde als je de onderkant van de autostoel al hebt schoongemaakt. Bij een stoffen autobekleding kun je vrij hard en snel te werk gaan. Een leren autostoel stofzuigen is ook mogelijk. Werk alleen wat voorzichtiger en controleer of er geen scherpe randjes aan de stofzuiger zitten. Verder kan je ook in plaats van de plek te drogen met een doek, de stofzuiger iets langer op de vlek houden. De plek droogt hierdoor gemakkelijk op.

Vieze autostoelen voorkomen

Het is vrij simpel om smerige autostoelen te voorkomen. Namelijk door niet meer te eten, drinken en roken in de auto. Zo voorkom je al grotendeels dat er geen nieuwe vlekken in de autostoelen meer ontstaan. Wat je ook kan doen is een stoelhoes over de autostoel heen plaatsen. Als er dan iets om valt ontstaat er geen vlek. De autostoel hoes kan gewassen worden en is dus makkelijk schoon te krijgen. Als je alle stappen van dit artikel volgt, ben je voortaan zo weer van je vieze autostoelen af!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *