Autowassen met de Turtle Wax Snow Foam Cannon

Turtle Wax Snow Foam Cannon

Autowassen met de Turtle Wax Snow Foam Cannon

De Turtle wax Snow Foam Cannon is een hogedrukreiniger adapter die speciaal gemaakt is voor de Turtle Wax Snow Foam, maar natuurlijk ook voor andere schuimmiddelen gebruikt kan worden. De autoschuim is doorgaans een biologisch afbreekbaar schuim dat met een hogedrukspuit op de auto, maar bijvoorbeeld ook op de caravan, motor, boot of vrachtwagen wordt aangebracht. De laag actieve schuim lijkt op een sneeuwlaag en weekt vuil los zonder de waxlaag aan te tasten. Ideaal voor de pre-wash dus. In dit artikel vertellen we je meer over de Turtle Wax Snow Foam Cannon.

Wat is de Turtle Wax Snow Foam?

Laten we beginnen bij het begin met de vraag wat het schuim genaamd Turtle Wax Snow Foam is. Waar water van de auto af glijdt blijft de actieve schuim van Turtle Wax Snow Foam zijn werk doen, zelfs als deze verticaal hangt. De Turtle Wax Snow Foam is de ideale pre-wash voor wat meer hardnekkig vervuilde auto’s, of het ideale wasmiddel voor een normale wasbeurt van minder vuile auto’s. Het schuim tilt onder andere vuil, aanslag en olie los van je lak en laat na het afspoelen van de auto een langdurige bubblegum geur achter. Doordat het schuim pH-neutraal is tast het naast de waxlaag ook de autolak, coatings, chroom, aluminium, plastic of rubberen onderdelen niet aan.

Turtle Wax Snow Foam Cannon
Een goede schuimlaag als pre-wash is het halve werk bij een smerige auto.

De Turtle Wax Snow Foam is te verkrijgen verpakkingen van 2,5L. Bij een hevig vervuilde auto raden we het gebruik van een washandschoen van microvezel aan zodat je eenvoudig het vuil na het losweken van de auto af kunt poetsen zonder beschadigingen in de autolak te maken. De beste manier om de Snow Foam te gebruiken is door deze aan te brengen met de hogedrukspuit schuimkanon van bijvoorbeeld Turtle Wax, genaamd de Turtle Wax Snow Foam Cannon.

De Turtle Wax Snow Foam Cannon

Met het zogenoemde hogedrukspuit adapter kun je het schuim in combinatie met een hogedrukspuit mooi en effectief op de auto aanbrengen. Het kanon is voorzien van een waterdrukregeling knop en een verstelbare kop waarmee je de straal precies naar wens kunt afstellen. De Turtle Wax Snow Foam Cannon kan middels de bijbehorende adapter die apart besteld moet worden op de meeste hogedrukreinigers, zoals de Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger worden aangesloten. Vervolgens kan je de auto eenvoudig een mooie schuimlaag geven tijdens de pre-wash, zodat het hardnekkige vuil losweekt. Hoe was je de auto met een pre-wash van schuim? We leggen het stap voor stap voor je uit.

Zo gebruik je het schuimkanon in 10 stappen

In 10 stappen leggen we je uit hoe je de Turtle Wax Snow Foam kunt gebruiken. Natuurlijk kan je ook andere producten gebruiken, voor nu houden we het in dit artikel bij Turtle Wax;

  1. Meng 60 tot 90ml Turtle Wax Snow Foam met water in een grote emmer van 20 liter of in het kanon.
  2. Sluit de “Foam gun”, ofwel het kanon, aan op de hogedrukspuit. Hou 20 centimeter afstand tot het oppervlakte van de auto en werk van boven naar onder. Breng vervolgens een tweede schuimlaag aan op de plekken met meer vuil zoals de bumpers en de wielen.
  3. Laat het schuim van de auto af lopen, maar niet opdrogen. Breng meer schuim aan op drogere plekken.
  4. Spoel je auto na vijf tot tien minuten af met veel water. Werk ook hier weer van boven naar beneden.
  5. Als je auto minder vies is kun je doorgaan naar de laatste stap. Is je auto goed vies? Volg dan ook de volgende stappen. Bij goed vervuilde auto’s raden we aan om ook een goede Turtle Wax autoshampoo te gebruiken voor de beste resultaten.
  6. Mix de autoshampoo (wash & wax) in een emmer met water.
  7. Was de auto goed met de Turtle Wax Gorilla washandschoen.
  8. Spoel de auto weer van boven naar beneden goed af met schoon water.
  9. Laat de auto glanzen door na het spoelen, terwijl de auto nat is, gebruik te maken van de Turtle Wax Carnauba Hybrid Dry & Shine en laat de auto opdrogen tijdens het aanbrengen.
  10. De auto is weer schoon en glanst!

Als je het goed hebt gedaan is je auto weer mooi schoon dankzij de effectieve pre-wash. Vergeet niet om ook je velgen te reinigen en je autobanden weer diepzwart te maken..

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *