Boomhars van je auto verwijderen met een boomharsverwijderaar

boomhars verwijderen van je auto

Boomhars van je auto verwijderen met een boomharsverwijderaar

Boomhars van je auto verwijderen, wat kan je het beste doen? Wij geven de beste tips hoe en wat je moet doen om je auto weer te laten stralen zonder de lak aan te laten tasten door hardnekkige boomhars. We hebben het allemaal weleens; je staat onder een boom geparkeerd en je auto is vuil geworden. Dit is vaak niet alleen normaal vuil, maar ook plakkerige boomhars. Boomhars is een hardnekkig en kleverig product dat vaak van de boom op je autolak terechtkomt. Wat kan je doen om lakschade te voorkomen? Dat lees je in ons blogbericht over boomhars.

Wat is boomhars?

Wat is boomhars? Voordat we beginnen met het verwijderen van boomhars, zullen we eerst uitleggen wat boomhars is. Boomhars beschermt de boom, wanneer de schade oploopt, tegen insecten, ongedierte, virussen en schimmels. Het beschermt de binnenkant van de boom, net als de mens korsten krijgt op wonden. Boomhars is een plantaardig product dat kleverig aanvoelt. Dit wil je dus liever niet op je auto hebben. Boomhars komt voornamelijk bij de naaldbomen, esdoorn en dennen voor. Denk bij het parkeren goed na en ga het liefst niet onder een boom parkeren. De boomhars valt vaak als een soort regen op je auto. Wanneer je terugkomt bij je auto zit deze vaak onder de harsdruppels. Het komt ook voor dat je een dikke harsvlek of harsdruppel op je auto vindt.

Boomhars komt uit de boom en wanneer je onder een boom geparkeerd staat, valt de boomhars op je auto.

Niet alleen bij stormen, maar ook voor ander vuil en vogelpoep wil je niet onder een boom parkeren. Let erin ieder geval op dat je niet onder een van de hiervoor genoemde bomen gaat staan om te voorkomen dat er boomhars op je auto valt. Boomhars kan gemakkelijk van de bomen af vallen en heeft een hardnekkige werking op je autolak. Na een dag parkeren kan je hele auto onder de boomhars zitten. Iets wat je ook vaak meemaakt op vakantieparken in Nederland. Zit je auto onder de boomhars? Tijd om deze hars te gaan verwijderen.

Boomhars van je auto verwijderen

Nu je weet dat boomharsslecht is voor je autolak is, is het van belang dat je de boomsap zo snel mogelijk van de auto verwijdert. Dit is nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Met water en zeep ga je het tegen deze hardnekkige houtsap niet redden. Op internet staan veel manieren om de boomhars van je autolak af te krijgen. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste keuze. Zo bespreken we de professionele aanpak, maar ook de huishoudelijk tuin- en keukenproducten.

Hars verwijderen met Autoshampoo

Boomhars kan je het beste verwijderen met behulp van water en een autoshampoo. Er zijn diverse speciale schoonmaakproducten ontwikkeld die zicht richten op de hars, maar ook soortgelijke hardnekkig vuil als insecten en vogelpoep. Voorbeelden zijn de boomharsverwijderaar van Sonax en de harsverwijderaar van Valma. Zorg dat je de auto goed nat maakt met lauwwarm water en het liefst ook in de prewash met schuim zet. Poets de auto dan in met de harsverwijderaar en een spons of microvezeldoek. Op deze manier kan je zorgen dat je auto binnen vijftien minuten weer boomhars- en vuilvrij is. Deze boomharsverwijderaars kunnen ook op glas en kunststoffen gebruikt worden. Lees altijd de gebruiksaanwijzing.

Boomhars verwijderen met klei

Een veelgebruikte manier om boomhars van de autolak te verwijderen is door de auto te kleien met een clay bar. Spuit de lak van de auto in met een zogenaamde detailerspray en zorg ondertussen dat de klei zacht gekneed is tot een pasta. Je gaat vervolgens met deze klei langs alle plekken waar boomhars gevallen is, het nadeel hieraan is wel dat je soms plekken mist. Wrijf de klei pasta op de plek waar het nodig is. De boomhars en het overige vuil blijft aan de klei plakken en wordt zo grondig van de autolak verwijderd.

Hars van auto verwijderen met WD40

Boomhars kan je ook verwijderen met WD40. WD40 zit in het wereldwijd bekende geel met blauwe spuit bus. WD40 is voor verschillende dingen te gebruiken zoals het verwijderen van vlekken, het repareren van piepende deuren, het voorkomen van roest, en nog veel meer. Wist je ook dat WD40 te gebruiken is om boomhars te verwijderen van de autolak? Je spuit de WD40 op de plekken waar het nodig is, laat het product 5 minuten intrekken en was het daarna eraf met water en autoshampoo.

Wat je niet moet doen om hars te verwijderen

De hiervoor genoemde middelen moeten je kunnen helpen bij het verwijderen van boomhars en zullen meer dan voldoende zijn. Is er haast geboden en heb je dergelijke middelen niet in huis? Veel sites bevelen huismiddelen aan. Soms kan je hier ook veel mee bereiken, maar gebruik bij het verwijderen van hars, of überhaupt op de autolak, nooit de producten die weleens worden getipt op andere websites:

  • Een schuurspons
  • Nagellak remover
  • Aceton
  • Terpentine.

Deze producten maken meer stuk aan je autolak dan dat het je autolak er beter laat uitzien. Mits juist toegepast kan het wellicht in sommige situaties helpen, maar het liefst vermijd je deze producten bij het verwijderen van boomhars of andere schoonmaakbehandelingen aan je autolak.

Boomhars op je auto voorkomen

Wil je boomhars op je auto voortaan voorkomen? Het is vrij makkelijk om boomhars te voorkomen. Parkeer niet onder bomen en liever nog iets uit de buurt van bomen. Kan je er niet omheen omdat jouw omgeving bosrijk is? Dan kan je kijken naar preventieve maatregelen om je autolak te beschermen zoals het aanbrengen van een keramische coating.

Conclusie

Mocht je te maken krijgen met boomhars op je auto en wil je het eraf halen? Nu je weet wat boomhars is en met onze tips verwijder je voortaan zonder moeite de boomhars. Probeer vooral om zo min mogelijk onder een boom te parkeren. Mocht het toch niet anders kunnen, dan weet je nu in ieder geval wat je het beste kan doen om de boomhars van je auto af te krijgen, en wat je absoluut niet moet gebruiken.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *