De beste hogedrukreiniger voor het poetsen van je auto

hogedrukreiniger hogedrukspuit-auto-karcher kaercher k2 compact car

De beste hogedrukreiniger voor het poetsen van je auto

De Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger is de ideale hogedrukreiniger voor het wassen van je auto. Hij is compact, licht, is krachtig en bevat de ideale tools zoals een autowasborstel om de auto mee te wassen. Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger om je auto mee te wassen? Lees dan hier onze review van de Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger.

De Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger

Waarom we kiezen voor de Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger? Omdat deze voor de gemiddelde autogebruiker meer dan voldoende is. Niet voor niets is dit model populair, al dan niet het populairst, voor het autowassen. Hij is met zijn 22cm breedte en 39cm hoogte erg compact en daardoor makkelijker te vervoeren, verplaatsen of op te slaan. Met de Kärcher K2 kan je qua vermogen het volgende verwachten:

  • Het reinigen van 20m2 per uur
  • Vermogen van 20 tot maximaal 110 bar
  • Spuit tot 360 liter per uur
  • Energieverbruik van 1400 watt

De K2 Compact Car is daarnaast voorzien van bijbehorende accessoires die ontwikkeld zijn voor het autowassen. Verder is hij compact en een lichtgewicht. Ideaal dus. Als laatst en zeker niet minder belangrijk: dit model is betaalbaar. Kijkend naar de prijs/kwaliteit maak je met dit model naar onze mening een zeer goede keuze.

Eerste indruk van de Kärcher K2 Compact Car

Alle onderdelen van de Kärcher K2 Compact Car hogedrukreiniger worden geleverd in een doos met een volledige gebruiksaanwijzing en handleiding. De Kärcher K2 wordt geleverd in de uniforme kleuren geel en zwart. Het apparaat ziet er mooi en robuust uit. De onderdelen zien er tot in detail goed uit, zoals je mag verwachten van Kärcher. Naast de hogedrukreiniger en alle onderdelen die daarbij horen, zit het volgende inbegrepen:

  • Auto wasborstel
  • Foam jet
  • Reinigingsmiddel autoshampoo 0,5L
  • Vuilfrees

Bij het uitpakken is de Kärcher K2 hogedrukreiniger zeer eenvoudig en snel in elkaar te zetten zodat je snel aan de slag kunt. Als alles eenmaal in elkaar zit, is het een vrij compact apparaat, rechtopstaand, licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen en te manoeuvreren. Het apparaat heeft een slang- en kabelhaak voor eenvoudige opslag.

Autowassen met de Kärcher K2 Car

De Karcher K2 is prettig in gebruik. Het is een kwestie van het mondstuk of de borstels die je wilt gebruiken op hun plaats klikken. De waterslang is vervolgens eenvoudig te bevestigen evenals de hogedrukspuit. De handbediende hogedruk pistool is licht en zeer comfortabel in gebruik. In een handomdraai kan je van start gaan met het wassen van je auto.

De elektrische kabel is vijf meter lang, wat meer dan voldoende om de auto op de oprit mee te wassen. De slang van de hogedrukspuit is vervolgens ook nog eens zes meter lang van de Karcher naar het handpistool, wat meer dan voldoende is voor het wassen van de auto, vrachtwagen of ander voertuig. Je loopt met deze lengte eenvoudig om je auto heen. We vinden ook de schuimdispenser handig waarmee je makkelijk en snel een dikke laag schuim op de auto kunt aanbrengen.

Met een snelle omschakeling van de sproeikop naar de autowasborstel kan je de auto na het inschuimen spoelen en/of goed schrobben. Met de speciale autowasborstel kan je alle kleine hoekjes van de auto schoonmaken zoals rond de bumper, de kentekenplaat of wielen. De borstel is tevens lang genoeg om zonder problemen het midden van de auto te kunnen bereiken. Na het wassen kan je eenvoudig terugschakelen naar de sproeikop om zeep en vuil weg te spoelen.

Auto afspoelen met de Kärcher K2 Car

De Karcher K2 maakte het wassen van de auto leuk en makkelijk De resultaten zijn daarnaast erg goed. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je de wasborstel vrij van vuil houdt. Hou je hier geen rekening mee? Dan maak je net als alle autowasborstels kans op krassen in je autolak door hardnekkig vuil of zand dat zich nog in de borstel bevindt.

De Karcher K2 is een geweldige hogedrukreiniger voor het reinigen van voertuigen en is gemakkelijk op te bergen in een schuur of buitenkast, waardoor hij ook ideaal is voor kleinere stadswoningen waar de ruimte vaak beperkt is. De autowasfunctie werkt erg goed en het gebruiksgemak zorgt ervoor dat je met plezier je auto wast. Kom je er niet uit? De bijgeleverde instructies zijn duidelijk.

Ook je huis en tuin schoonmaken met de hogedrukreiniger?

Wil je de hogedrukreiniger ook voor je huis of tuin gebruiken? En zijn dit wat grotere oppervlakten? Dan kan je wellicht beter voor andere modellen van Kärcher kiezen die een grotere reinigingscapaciteit hebben. De modellen lopen op het moment van schrijven van de K2 op naar K3, K4, K5, K6 en K7 waarbij voor het vermogen steeds groter wordt. Denk aan het aantal vierkante meters dat je per uur kan reinigen, de druk in bar, het aantal liters per uur en de wattage. De Karcher K7 volstaat bijvoorbeeld door het hoge vermogen om in afzienbare tijd caravans, zwembaden en vrijstaande huizen te reinigen. Hou er verder ook rekening mee dat je voor je huis en tuin andere accessoires hebt zoals de zogenoemde terrasreiniger. Hiermee maak je onder andere tegels eenvoudig mee schoon.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *