De top 5 beste velgenborstels van het moment

schone velgen met de beste velgenborstels

De top 5 beste velgenborstels van het moment

Ben je op zoek naar de beste velgenborstel? Wij hebben een top 5 samengesteld op basis van eigen ervaringen, maar natuurlijk ook de ervaringen van anderen. Elke borstel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en daarom zit er altijd een borstel bij die bij jouw situatie past. Tijd om de top 5 door te gaan lopen.

#5 – Protecton basic

Een top velgenborstel voor weinig geld. Dit is de borstel die voor velen meer dan zijn geld waard is. de Protecton velgenborstel Basic. Hij is zoals zijn naam aangeeft, basic. Gewoon zwart van kleur en lekker simpel. Wel zijn de borstelharen van sterk en van hoge kwaliteit. Hij staat natuurlijk niet voor niets in onze top 5. Waar deze borstel het op aflegt tegen de vier die komen is de handgreep die niet van extra grip is voorzien of ergonomisch vormgegeven is. Verder zijn de haren op normale wijze zonder achterliggende gedachten geplaatst, wat bij de volgende vier producten wel anders is. Wil je er wat meer uithalen dan het uitvoeren van een simpele velgen schoonmaakbeurt? Dan kan je beter voor één van de volgende velgenborstels gaan.

#4 – Pingi Wheel Brush V2

Op plek drie staat de velgenborstel Pingi Wheel Brush V2. Deze velgenborstel is van professionele kwaliteit en kan een hoge intensiteit hendelen. Wat hem uniek maakt is dat je deze velgenborstel kan aansluiten op een waterslang waardoor je nog makkelijker je velgen kunt reinigen, zeker wanneer je wat meer offroad rijdt en vaak erg smerige velgen hebt met hardnekkige vuil. De watertoevoer kan je tevens makkelijk aan- en uitzetten, Door zijn ergonomische handgreep kan je nog makkelijker de benodigde bewegingen maken. Doordat er een waterslang aan zit en dit naar onze mening vooral voordelen voor degenen met viezere velgen dan de gemiddelde autobezitter, plaatsen we deze op plek vier. rij je vaak offroad en heb je regelmatig modder op je velgen? Dan zit dit misschien wel jouw nummer één.

#3 – Turtle Wax Double loop

Zoals je van Turtle Wax kan verwachten zijn de haren stevig en van topkwaliteit. Het verwijdert vuil zonder dat het de lak van je velgen beschadigt. Het kan zijn dat de haren als relatief snel plat blijven wanneer je de velgenborstel niet op de juiste manier gebruikt en daarom staat hij op plek drie.

De een na beste velgenborstel – Protecton Extra Strong

De een na beste velgenborstel is volgens de gebruikers de extra sterke borstel van, daar zijn ze weer, Protecton. Voor de extra sterke haren van deze borstel bieden een groot voordeel, omdat bij veel borstels als snel de haren plat blijven waardoor je weinig aan de borstels hebt. Dit gebeurt zelfs bij de grotere bekende car detailing fabrikanten. Naast dat de haren van de Protecton Extra Strong velgenborstel langer meegaan dan bij de gemiddelde borstel voor velgen, zijn deze extra sterke haren ook nog lakvriendelijk. Je zou denken dat je dat wel mag verwachten van een velgenborstel, maar dat valt tegen. Als laatst heeft deze borstel uiteraard een goede ergonomische handvat.

Beste velgenborstel – Meguiars Supreme Wheel Brush

De nummer één is overduidelijk de Meguiars Supreme Wheel Brush Medium. Deze velgenborstel is voorzien van een soort microvezel, wollen kop. Microvezel neemt door de microscopisch kleine haakjes veel vuil op en deze functie is ideaal bij het reinigen van velgen. Andere eigenschappen die deze borstel de beste velgenborstel maakt is dat hij flexibel is en daarnaast geen metalen onderdelen bevat die de velgen kunnen beschadigen. Echter, alleen al voor de microvezel kop van vijftien centimeter zou je voor de Meguiars Supreme Wheel Brush Medium velgenborstel moeten gaan voor het beste resultaat. Hij is verkrijgbaar in meerder maten, Het enige nadeel is dat hij geen ergonomische handgreep heeft, maar wel een handgreep met een goede grip.

Conclusie

Nu je weet wat de beste velgenborstels zijn is het tijd om je velgen te gaan reinigen. Hoe je je velgen reinigt lichten we uitgebreid toe in ons artikel over hoe je je velgen moet schoonmaken.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *