De Foam Gun vs Foam Cannon

auto foam gun inschuimen schuimen prewash

De Foam Gun vs Foam Cannon

De Foam Gum en Foam Cannon zijn veelgebruikte producten bij het wassen van de auto. Wil je effectief je auto wassen? Dan ontkom je niet aan de Foam Gun of Foam Cannon. Waarom zijn deze producten eigenlijk een must bij het wassen van je auto? We leggen uit wat je ermee kunt en wat het verschil is tussen de Foam Gun en Foam Cannon.

Wat is een Foam Gun?

De Foam Gun zorgt ervoor dat je je auto snel en goed in het schuim kunt zetten door hem aan te sluiten op een tuinslang. Vooral voor de pre-wash, het inschuimen, biedt het de ideale oplossing. Het product bestaat uit een tank waar het (pre-)wasmiddel in gaat en een koppelstuk om de waterslang op aan te sluiten. Wanneer je de spuit aanzet wordt het schuimmiddel met het water vermengd en er mooi wijdverspreid uitgespoten. Je auto inschuimen was nog nooit zo snel en eenvoudig gebeurd.

Het verschil met de Foam Cannon

Er zit een klein verschil tussen de twee producten. De Foam Cannon zorgt ervoor dat je je auto snel en goed kunt inschuimen en wassen in combinatie met een hogedrukreiniger in plaats van het gebruik en dus ook de druk van een tuinslang. Het effect van de Foam Cannon is vergelijkbaar met de hogedrukspuiten in een auto wasbox, waar je schuim met een harde straal verspreid op je auto kunt aanbrengen. Deze straal is logischerwijs een stuk harder dan de druk die je van de tuinslang krijgt. Beide producten zijn effectief en hebben dus hun eigen voor- en nadelen:

  • Tijd– De Foam Cannon spuit harder waardoor je sneller klaar bent.
  • Kosten – De Foam Gun is ongeveer de helft goedkoper. Ook heb je geen hogedrukreiniger en elektriciteit nodig.
  • Opslagruimte – De Foam Cannon en hogedrukreiniger hebben meer opslagruimte nodig.

Functioneel gezien is de Foam Cannon een effectiever doordat er met de hogedrukreiniger veel meer druk gezet kan worden en je dus sneller resultaat hebt. Naar onze mening zal je onderaan de streep dezelfde resultaten bereiken met beide producten, maar is de Foam Cannon net wat sneller en comfortabeler. De Foam Gun bespaart wel geld, energie, opslagruimte en een hogedrukreiniger.

Foam Gun Kopen?

Overweeg je een Foam Gun te kopen? Dan raden we de goedkope merkloze Foam Gun aan voor op de tuinslang. Liever een Foam Cannon kopen? Dan adviseren we de Foam Cannon van Turtle Wax te kopen. Deze is van hoogwaardige kwaliteit zoals je van Turtle Wax mag verwachten. We schreven eerder een artikel over de Snow Foam Cannon van Turtle Wax.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *