De geschiedenis van Meguiar’s

meguiars meguiar's logo

De geschiedenis van Meguiar’s

Ontdek de geschiedenis van Meguiar’s, een van de grootste en bekendste car detailing merken in Nederland. We nemen een kijkje in de geschiedenis van Meguiar’s en ontdekken hoe het legendarische merk één van de coolste en meest passievolle autoverzorgingsbedrijven op aarde is geworden en hoe zij er nu voor staan als autopoetsmerk in Nederland. Meguiar’s, Reflect Your Passion…

1901 – De oprichting van Meguiar’s

In de wereld van autowassen spreekt ervaring boekdelen, en slechts één bedrijf kan een geschiedenis van meer dan 100 jaar voorleggen – Meguiar’s. Het bedrijf werd opgericht in 1901 door Frank Meguiar Jr. en het eerste product dat ooit van de productielijn rolde, was in feite een houten meubelpoets! Frank maakte het zelfs met een goeie ouwe fashion eierklopper in zijn voorkamer.

Na de oprichting van Meguiar’s als een echte bedrijf, richtte Frank zijn aandacht snel op de automobiel-industrie toen de eerste benzine-aangedreven motoren op kwamen (waaronder de Ford Model T). Deze werden nog steeds gemaakt met een behoorlijke hoeveelheid hout, dus Frank gebruikte een vergelijkbaar coating voor zijn meubelproduct om ze mooi glanzend te houden!

Jaren ’50 – richten op de autoliefhebbers

In de jaren ’50 produceerde Meguiar’s nu echte waxen en poeders, waaronder de ‘Mirror Glaze’, een professioneel product dat werd gebruikt door fabrikanten, dealers en carrosseriewerkplaatsen om de best mogelijke glans te behalen. Toen de autosector in de jaren ’60 explodeerde, duurde het niet lang voordat klanten de geweldige lakafwerking van Meguiar’s op al de handelswagens herkenden. Het was tijd om het toegankelijk te maken voor ALLE autoliefhebbers.

Jaren ’70 – de consumentenmarkt wordt betreden

In 1973 nam de familie Meguiar’s het bedrijf naar een hoger niveau en introduceerde ze een reeks autoverzorgingsproducten niet alleen voor fabrikanten en dealers, maar ook voor klanten en autofans. Met Barry Meguiar, de kleinzoon van Frank Jr., nu aan het roer, groeide het bedrijf jaar na jaar door meer poeders, waxen en accessoires te introduceren.

Meguiar’s vandaag de dag

De geschiedenis van Meguiar’s is indrukwekkend. Vandaag de dag is het meer dan 110 jaar oude merk nog steeds vooroplopend met hun innovaties. Ondanks de enorme groei is Meguiar’s nooit zijn kernwaarden kwijtgeraakt – het bieden van een hoogwaardig, betaalbaar product dat beschikbaar is voor ALLE autoliefhebbers. En als er een product is dat ze niet produceren, dan is het gewoon niet de moeite waard om te hebben. Met meer dan 400 verkooppunten en meer dan 80 producten zijn ze ook in Nederland toonaangevend. We zien ze regelmatig op autoshows en meetings. Is het niet met een eigen stand, dan is het wel door deelnemers die hun auto nog even poetsen. Meguiar’s heeft voor zowel consumenten als bedrijven en professionals productlijnen ontwikkeld. Meguiar’s is het adres voor hoogwaardige, premium autopoetsproducten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *