Doffe bumpers herstellen en er weer uit laten zien als nieuw

doffe bumpers herstellen autobumpers

Doffe bumpers herstellen en er weer uit laten zien als nieuw

Doffe kunststof bumpers weer zwart maken. Velen van ons hebben wel eens de malaise van een doffe autobumper ervaren. De oorzaak kan aan verschillende factoren te wijten zijn, maar de meeste zijn vrij gemakkelijk te verhelpen. Het probleem is dat veel mensen niet weten hoe ze dit probleem moeten oplossen en/of ze willen hun auto niet naar een professional brengen omdat ze bang zijn dat het hen veel geld gaat kosten. Wij hebben voor jou de oplossing om de diepe zwarte glans van kunststof bumpers te herstellen en deze wekenlang te beschermen.

  1. Het nut van autobumpers
  2. Oorzaak van doffe kunststof bumpers
  3. Doffe bumpers herstellen

Het nut van autobumpers

Autobumpers zijn noodzakelijk voor voertuigen om ze te beschermen tegen botsingen en aanrijdingen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof. Het basisdoel van bumpers is het voertuig tegen de schade te beschermen die door plotselinge toevallige stoten aan andere voertuigen of voorwerpen zoals muren, stoepranden, en bomen wordt veroorzaakt. Ze helpen ook schade aan de carrosserie en het lakwerk van jouw auto te voorkomen. Bumpers absorberen ook een deel van de botsenergie bij een botsing, zodat deze niet wordt overgebracht op andere delen van jouw autocarrosserie.

Autobumpers bestaan al sinds jaar en dag ter bescherming bij ongelukken

Kunststof en plastic bumpers begonnen te verschijnen op auto’s in de jaren 1940. Ze waren veel goedkoper dan metalen bumpers en boden een aantal voordelen. Zij konden in een verscheidenheid van kleuren worden gegoten en zij waren ook veerkrachtiger dan metaalbumpers. Autofabrikanten boden een verscheidenheid aan opties als het ging om kunststof bumpers. Een nadeel van de kunststof autobumpers is dat zij na verloop van tijd dof worden.

Oorzaak van doffe kunststof bumpers

Waardoor worden kunststof zwarte autobumpers dof? Daar zijn een paar redenen voor. Eén reden is dat de lak gaat vervagen door Uv-straling. Dit zal na verloop van tijd gebeuren, vooral als je jouw auto voor langere tijd in de zon laat staan. De andere reden waarom zwarte kunststof autobumpers dof worden, is omdat ze niet vaak genoeg worden schoongemaakt. Dit lijkt misschien vreemd, maar naarmate auto’s ouder worden, hopen vuil en andere schurende materialen zich langzaam op, waardoor de bumpers er versleten en onaantrekkelijk uitzien. Je zult verkleuringen door vuil het eerst merken op de voorbumper, omdat deze zich aan de voorkant van de auto bevindt, waar vuil zich eerder ophoopt. Maar het kan bijvoorbeeld ook gebeuren wanneer je jouw auto parkeert in de buurt van bomen of ander gebladerte. Dit zorgt ervoor dat sap of ander vuil op jouw auto terechtkomt en vervolgens opdroogt. Gelukkig kun je jouw autobumpers weer mooi zwart maken en voor in het vervolg beschermen.

Doffe bumpers herstellen

Er zijn een aantal producten ontworpen die de kunststofonderdelen van jouw auto, inclusief sierlijsten en bumpers, er weer als nieuw uit te laten zien. Ze maken de onderdelen weer mooi diep zwart en geeft de mooie glans terug. Wij adviseren ten eerste Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer als je enkel het kunststof of rubber wilt herstellen. Als tweede keus Quixx Kunststofzwart, een soort verfoplossing die helpt bij de wat zwaardere behandelingen. Wanneer je een wat universelere oplossing zoekt kan je gaan voor de Turtle Wax Black in A Flash die wat meer allround is en gebruikt kan worden bij o.a. vervaagd plastic, rubber, vinyl en banden van diverse voertuigen zoals ook boten, caravans en vrachtwagens.

Meguiars Ultimate Black Plastic Restorer Quixx Kunststofzwart 75ml Turtle Wax Black in A Flash 300ml

Nadat je een van deze producten hebt aangeschaft is het tijd om de doffe kunststof bumpers te herstellen. Lees de verpakking van betreffend product, want de behandelmethodes, verschillen per product. Over het algemeen is de behandeling snel uitgevoerd en dien je deze op de volgende manier uit te voeren:

  1. Breng de kunststofreiniger aan op een applicator pad.
  2. Wrijf het goed in met cirkelvormige bewegingen op het oppervlak.
  3. Laat het een aantal minuten intrekken en wrijf het overtollige eraf met een microvezeldoek.

Bij correct gebruik geeft deze kunststofbehandeling een langdurig resultaat omdat het beschermt tegen UV-zonnestralen. UV-stralen zijn de belangrijkste factor die ervoor zorgen dat jouw zwarte kunststof autobumpers na verloop van tijd dof worden. De producten werken door diep in de poriën van de plastic onderdelen van jouw auto te dringen en op deze manier te voorkomen dat UV-stralen de zwartgeblakerde delen van jouw auto doen verbleken. Het zorgt ervoor dat de bumpers van jouw auto er weer uitzien en dat met slechts één of twee toepassingen. Als je jouw kunststof autobumper poetsmiddel regelmatig gebruikt, blijven ze er lang als nieuw uitzien.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *