Hoe werkt shamporellen?

Hoe werkt shamporellen?

Je wilt als autoliefhebber natuurlijk niet met een smerige of stinkende autobekleding rondrijden. Soms is het vuil of de stank zo hardnekkig dat je dit er niet meer op een normale manier uitkrijgt. Shamporellen gaat een stap verder dan een reguliere reinigingsbeurt en zorgt ervoor dat het interieur weer schoon wordt. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Wat is shamporellen?

Misschien kan je het shamporellen wel als een tapijtreiniging of het reinigen van de bank. In principe is shamporellen een machinale reiniging, met een apparaat dus, van de autobekleding. Met een soort stoommachine, ook wel vlekkenreiniger of tapijtreiniger, wordt er een diepte-reiniging gedaan aan de autobekleding. De combinatie van hitte, stoom en sterke zuigkracht zorgt ervoor dat vuil uit de autobekleding verdwijnt. Het stoom wordt in de bekleding geblazen en weekt het vuil los, waarna het tegelijkertijd opgezogen wordt. Shamporellen is dus ideaal voor de hardnekkige vlekken en vuil.

hoe werkt shamporellen autobekleding reinigen

Wanneer shamporellen?

Het shamporellen van je autobekleding is vooral nuttig wanneer je vlekken in de autobekleding hebt die je er niet meer uitkrijgt. Denk aan hardnekkige vlekken als kots-, vocht- en vetvlekken. Dit zijn vlekken die in de autobekleding trekken en die je met een normale interieurreiniging er niet uit krijgt. Hou er overigens wel rekening mee dat je leer niet kunt behandelen door te shamporellen. Wil je een lederen autointerieur reinigen? Lees dan ons artikel over het onderhouden van lederen autobekleding.

Het beste shamporellen apparaat

Het beste shamporellen apparaat om vinden wij de BISSELL SpotClean Pro. Hij is klein, compact en erg krachtig. Dankzij een beoordeling van een 4,5 uit 145 reviews, op het moment van schrijven, kan er niet aan dit apparaat getwijfeld worden. In tegenstelling tot veel productaanbevelingen die we doen, hebben we dit shamporellen apparaat niet zelf getest. We zijn overtuigd door de omschrijving, video’s en de online gedeelde ervaringen. Bekijk eens de uitgebreide review en demonstratie van “The Car Detailing Channel”.

Conclusie

Shamporellen is de ideale, machinale methode om een dieptereiniging te voeren op je stoffen autobekleding. Hardnekkige vlekken en ander hardnekkig vuil verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hou je autobekleding, en die van je naasten, schoon en schaf een rapijt- of vlekkenreiniger aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *