Insecten verwijderen van je auto doe je eenvoudige met deze hulpmiddelen

insecten verwijderen van je auto

Insecten verwijderen van je auto doe je eenvoudige met deze hulpmiddelen

Insecten van je auto verwijderen, het is iets wat je de hele zomer blijft bezighouden. Zeker wanneer je een rit over de snelweg of door de polder maakt, zitten voornamelijk de voorbumper en motorkap weer vol insecten. Wanneer deze opdrogen kunnen we het gerust onder hardnekkig vuil rekenen. Zelfs met de hogedrukspuit van een waxbox krijg je de insecten niet van je auto. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om insecten van je auto te verwijderen. In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we je de oplossing.

 1. Insecten op je auto
 2. Welke insectenverwijderaar kopen?
 3. Insecten verwijderen doe je zo
 4. Conclusie

Insecten op je auto

Insecten op je auto. Elke zomer zit je auto er weer vol mee. Vooral wanneer je veel op de snelweg of in de polder rijdt, vang je ze aan de lopende band op. Rijdend door de natuur is je voertuig een insectenvanger. De ophoping van de insecten geeft de auto een smerige look. Zeker op witte auto’s valt een voorbumper, motorkap of spiegels vol dode insecten erg op. Doordat dode insecten hardnekkig vuil is, of wordt, verwijder je dit niet zomaar van je auto.

Vooral in de natuur is je auto een rijdende vliegenvanger.

Met een hogedrukspuit of een rondje door de wasbox krijg je de dode insecten niet van de auto af. Ook niet met de bezem die vaak aanwezig is in de wasboxen, microvezeldoeken of sponzen. Het grove zul je er overigens wel af krijgen, maar de kern zal op de auto blijven plakken en zal je er met een hardnekkigere schoonmaakmiddel af moeten halen. Het middel om vliegen, muggen en andere dode insecten van je auto te verwijderen het gewoon insectenverwijderaar.

Welke insectenverwijderaar kopen?

Gelukkig hebben autowax producenten gedacht aan de hardnekkige insecten en hierop de zogenaamde insectenverwijderaars voor auto’s ontwikkeld. Insectenverwijderaars zijn speciaal ontwikkeld om insecten los te weken zodat je vervolgens eenvoudig de insecten van je auto kunt verwijderen zonder teveel moeite te doen en zonder de lak te beschadigen. Vaak werken deze insectenverwijderaars overigens ook bij ander hardnekkig vuil als boomhars en vogelpoep. Onze top 3 beste insectenverwijderaars voor auto’s zijn:

 • Turtle Wax Insect Remover
 • Valma A52G Insectenverwijderaar
 • Meguiars Heavy Duty Bug&Tar Remover

Naast dat je een insectenverwijderaar moet kopen om insecten te verwijderen van je auto, raden we je ook aan om de Nuke Guys 2 in 1 Insectenspons aan te schaffen. Deze is speciaal ontwikkeld om enerzijds de insecten te verwijderen met de ene kant van de spons, en vervolgens de auto schoon te maken met de andere kant van de spons. Je kunt ook een complete insectenverwijdering set kopen van Nuke Guys waar je naast de spons ook hun insectenverwijderaar genaamd Nuke Guys Bug Swipe erbij krijgt.

Vind je dit een beetje overdreven? Een microvezeldoek die je enkel voor het verwijderen van insecten gebruikt volstaat in principe ook, alleen bevatten microvezeldoeken niet speciaal voor insecten ontwikkelde insectennetten. Met een insectennet schuur je de hardnekkige insecten namelijk eenvoudig van je auto af wat veel tijd en energie bespaart. Makkelijker dan een microvezeldoek, zeker voor de wat grotere klussen, is een washandschoen van microvezel inclusief insectennet. Met deze materialen maak je het verwijderen van insecten van je voorbumper, motorkap of autospiegels een stuk makkelijker en zul je mooiere resultaten behalen.

Insecten verwijderen doe je zo

Tijd om de insecten van de auto te gaan verwijderen. Per onderdeel waar je auto over het algemeen veel vliegen en insecten opvangt, geven we een kort advies op maat. Want per onderdeel doe je er goed aan het schoonmaken ervan net iets anders aan te pakken wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken en het beste resultaat behalen. We beginnen met de motorkap.

Vliegen op de motorkap

Op de motorkap vallen vliegen nog wel het meest op. Zeker bij witte auto’s geeft dit snel een lelijk gezicht. Gezien de motorkap over het algemeen een wat grotere oppervlakte is, doe je er goed aan om een wat grotere spons te gebruiken. Ook gezien de levensduur van de insectensponzen, is het niet praktisch om de hele auto met één spons te doen. Dus als je er dan toch meerdere aanschaft, adviseren wij om per onderdeel de perfecte spons aan te schaffen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Vooral van een grote witte motorkap wil je insecten snel verwijderen.

Voor de motorkap adviseren wij de grote insectenspons van Nuke Guys aan. Hiermee ga je efficiënter te werk bij het verwijderen van vliegen van je motorkap dan de kleinere insectensponzen of minder effectieve microvezeldoeken.

Insecten verwijderen van de voorbumper

Gebruik voor het verwijderen van insecten van je voorbumper bij voorkeur een washandschoen. Met een washandschoen kan je makkelijk bij de wat moeilijker te bereiken plekjes. De Turtle Wax Gorilla Wash Glove heeft tevens een insectennet, waarmee je nog makkelijker insecten van je auto verwijdert.

Vliegen van de autospiegels en koplampen verwijderen

Gebruik bij het schoonmaken van de autospiegels en koplampen de insectenspons van Nuke Guys. Door zijn stevige gaasstructuur verwijder je de vliegen eenvoudig van je autospiegels en koplampen. Deze onderdelen hebben meestal een goede vorm om eenvoudig met een spons overheen te gaan en goed druk te kunnen zetten. De spiegels en lampen heb je in een mum van tijd schoongemaakt.

Vliegen uit de radiateur en gril verwijderen

Wist je dat muggen en vliegen in de radiateur het koelvermogen van je auto doen dalen? Reden genoeg om deze insecten uit je radiateur te verwijderen. Volg de volgende stappen om vliegen uit je radiateur te verwijderen:

 1. Kijk of je de vliegen eraf krijgt gespoeld met een tuinslang of hogedrukspuit. Hou wel voldoende afstand zodat je geen schade maakt aan je auto.
 2. Kan je er makkelijk bij? Verwijder de vliegen dan met de insectenspons nadat ze wat doorweekt zijn geraakt door de tuinslang of hogedrukspuit. Als je er slecht bij kunt, kan je in sommige gevallen de spons in kleinere stukken knippen. Gebruik hiervoor wel een goedkope insectenspons, anders is het zonde.
 3. Spoel nog een keer wanneer je de radiateur van je auto hebt schoongemaakt.
 4. In sommige gevallen kan de finishing touch nog met een luchtpistool gedaan worden.

Verwijder insecten van je gril om koelingsproblemen te voorkomen.

Om motorkoeling problemen te voorkomen controleer je in de zomer regelmatig je radiateur. Zeker wanneer deze open ligt en daardoor sneller insecten opvangt.

Insecten verwijderen van de kentekenplaat

De Nuke Guys 2 in 1 insectenspons gebruik je idealiter niet bij het verwijderen van insecten van je kentekenplaat. De nummers en cijfers op de kentekenplaat hebben vaak scherpe randen waardoor het netachtige structuur van de spons beschadigt wordt. Gebruik in dit geval de goedkopere normale insectenspons van Protecton. De flexibiliteit en wat kleinere formaat van de spons zorgt ervoor dat je ook nog eens goed om de letters en cijfers heen kunt reinigen voor een optimaal resultaat.

Conclusie

Vliegen, muggen en andere insecten zijn hardnekkig vuil. Zeker wanneer deze zijn opgedroogd. Zeker in de zomer komt dit vuil in grote getalen voor op vrijwel alle auto’s. In sommige gevallen kan dit zelfs tot koelingsproblemen leiden. Je doet er goed aan de auto regelmatig te controleren en schoon te maken. Idealiter doe je dit met speciaal daarvoor ontwikkelde insectenverwijderaars en insectensponzen. Insectensponzen hebben een insectennet waarmee insecten eenvoudig van de auto verwijderd kunnen worden.

Wist je dat je je auto met een coating ook kunt beschermen tegen hardnekkig vuil? Een beschermende keramische coating kan het verwijderen van vliegen, naast het beschermen van de autolak, ook een stuk eenvoudiger maken doordat vuil niet kan hechten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *