Je auto inschuimen met de schuimlans en hogedrukreiniger

schuimlans met hogedrukreiniger inschuimen auto

Je auto inschuimen met de schuimlans en hogedrukreiniger

Wil jij snel en gemakkelijk je auto reinigen zodat vuil en andere viezigheden geen kans meer maken. Dan zijn de schuimlans en hogedrukreiniger iets voor jou. Het schuimpistool is gemakkelijk aan te sluiten op je hogedrukspuit en kan doormiddel van water en autoshampoo je auto infoamen. Met het in schuimen van je auto bespaar je niet alleen veel tijd maar wordt ook de kans op waskrassen drastisch verminderd.

Wat is een schuimlans

Een schuimlans wordt ook wel een schuimpistool genoemd en is een apparaat dat je aan kan sluiten op je hogedrukspuit. Met de shampoo onderin het reservoir en de bovenkant dat op een pistool lijkt kan je je auto zonder veel moeite in de foam zetten. De schuimlans wordt bij de autowasserettes, met name in de wasboxen, veel gebruikt. Het verschil met de schuimlansen thuis is dat de tank met sop buiten het zicht, ondergronds dan wel niet bovengronds, is verwerkt. Ga je zelf met een schuimlans aan de slag? Dan zal je een tank aan je hogedrukspuit moeten bevestigen.

De Schuimlans is vaak stap 1 voor het schoonmaken van de auto, omdat het schuimpistool goede resultaten oplevert en makkelijk te gebruiken is, willen veel mensen er zelf een hebben. De schuimlansen zijn dan ook te koop bij diverse webshops. Wij schreven eerder een artikel over de Turtle Wax Foam Cannon.

Dit product is van hoogwaardig metaal en dik plastic gemaakt waardoor je de kwaliteit van het product direct voelt. Een schuimpistool heeft een reservoir dat ervoor zorgt dat je niet bij hoeft te vullen en de auto in een keer in het schuim kan zetten. Met de afstel knop bepaal je eenvoudig de dikte van de schuimlaag. De fles blijft zowel leeg als vol gewoon recht op staan, dus geen ergernissen meer.

Wat doet schuim voor je auto

Wat maakt schuim zo belangrijk voor de auto? Vaak is het in schuimen van de auto stap 1 die je moet kiezen voor het schoonmaken bij een autowasserette, het in schuimen wordt ook wel de pre-wash genoemd. Bij wasboxen is dit vaak de eerste stap en bij wasstraten wordt het vaak handmatig door een medewerker toegebracht.

De voordelen van een eigen schuimpistool

Met je eigen Schuimpistool kan je het gemakkelijk thuis doen. Het schuim dat op je voertuig gaat zal vuil, olie en andere viezigheden alvast losweken van de autolak zodat het uiteindelijk resultaat van de wasbeurt nog beter zal zijn. Nadat het schuim goed is ingetrokken kan het vuil eraf worden gespoeld. De auto is, zonder dat je hem hebt aangeraakt, met de hoogwaardige schuim vaak al voor zo’n 70% gereinigd voor je aan de wasbeurt begint. Omdat je auto er al veel viezigheden van de auto zijn bespaart het je niet alleen heel veel tijd, maar ook de kans op waskrassen is aanzienlijk lager.

schuimlans hogedrukreiniger auto inschuimen
Je auto schuim je eenvoudig in dankzij de schuimlans en hogedrukreiniger

Niet alleen de auto in schuimen met schuimlans

De schuimlans is bedoeld om je auto in te schuimen, maar je kan het zeker ook voor andere voertuigen en objecten gebruiken. Denk hierbij aan bussen, boten, tractoren, motoren, vrachtwagens, caravans, tuinmeubelen, kunststof kozijnen, gevels en nog veel meer. Ook hierbij geldt dat meer dan de helft van het hardnekkige vuiligheid al voor de was is verwijderd door het schuimen.

De schuimlans met hogedrukreiniger gebruiken

Je moet natuurlijk wel een hogedrukreiniger hebben om de schuimlans te kunnen gebruiken. Er zijn veel goede hogedrukreinigers op de markt. Zelf gebruiken we hogedrukreinigers van Kärcher en schreven we eerder een review artikel over de Kärcher K2 Compact Car. Deze is ideaal voor de gemiddelde gebruiker. Zowel voor het autowassen, als voor de andere toepassingen waarvoor je een hogedrukreiniger kan gebruiken.

Hoe gebruik je een schuimlans met hogedrukreiniger

Hoe moet je de schuimlans gebruiken voor het optimale resultaat? De schuimlans is gemakkelijk te bedienen. Er kan een aantal liter in de fles van de schuimlans. Vul de fles va het schuimpistool met schuim wax. Je kan zo veel schuim erin doen als je wilt. Hoe meer schuim je erin doet, hoe meer het gaat schuimen. Vul de rest van de fles met water. Zorg ervoor dat het schuim en het water goed met elkaar worden gemengd. Dit kan je doen door de fles van het schuimpistool heen en weer te schudden. Aan de achterkant van de schuimlans zit een aansluiting voor de hogedruk spuit. Je kan deze gemakkelijk erin steken. Nu kan je beginnen met het in schuimen van je auto. Het is het handigst als de auto van boven naar beneden inschuimt. Na een paar minuten kan je het schuim eraf spuiten en ziet de auto er al best stralend uit.

De schuimlans / schuimpistool is zoals je hebt gelezen het ideale apparaat om jouw pre-wash goed en zorgvuldig uit te voeren Je bespaart met de schuimlans een hoop tijd en behaalt betere resultaten, omdat je met het in schuimen van je auto al meer dan de helft van het vuil hebt losgekomen is van de autolak.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *