Hoe werkt een lakstift voor je auto?

lakstift voor je auto

Hoe werkt een lakstift voor je auto?

Met een lakstift voor je auto kun je krassen uit je autolak verwijderen. Het is één van de methodes die uitkomst biedt wanneer de krassen zichtbaar en lelijk zijn, maar te klein om een kap over te laten spuiten tegen hoge kosten. Met een lakstift kun je relatief goedkoop krassen wegwerken. Net als elke autobehandeling dienst ook de lakstift goed gebruikt te worden. Doe je dit niet kun je juist krassen of doffe plekken veroorzaken. Dus; hoe gebruik je een auto lakstift? We leggen het uit in dit blogbericht.

Wat is een lakstift?

Een auto lakstift is een stift gevuld met een specifieke kleur autolak. Ze zijn gemaakt om diepere krassen in de autolak op te vullen zodat de krassen niet meer zichtbaar zijn. Diepere krassen zijn krassen die je met je nagel kunt voelen of die wit, dus doorgedrongen door de kleurlak tot de primer, zijn. Het is een goedkope compromis om de schade te verbergen zonder hoge kosten te maken door kappen te moeten laten overspuiten. Als eerst dien je de lakstift te bestellen. Zorg ervoor dat je exact de juiste kleur besteld voor jouw auto, anders ga je het kleurverschil ongetwijfeld zien.

Welke kleur autolak heb ik?

Een zwarte lakstift hoeft niet de kleur zwart te zijn van jouw auto, zo ook voor wit etc. En een rode BMW lakstift zal er anders uitzien dan een rode Ferrari lakstit. Meestal is de kleur van je auto terug te vinden op een sticker in je auto. Controleer de handleiding van je auto of raadpleeg het internet om de juiste kleur te vinden. Het is belangrijk dat je de juiste kleur bestelt. Je kunt ook gebruik maken van webshops die een tool hebben voor een lakstift op kenteken. De voorkeur zou uit moeten gaan naar de sticker in je auto.

Wat kost een lakstift voor je auto?

Lakstiften kosten over het algemeen tussen de €5 en €25 en bevatten genoeg autolak om meerdere krassen te verwijderen. De inhoud verschilt, maar meestal zit er 12 milliliter in een lakstift. De lakstift is vrij eenvoudig in gebruik, maar dient wel op de goede manier gebruikt te worden. Wij raden de goedkope lakstiften van Winparts aan. Deze zijn van hoge kwaliteit van het merk Motip. Vaak heb je hem de volgende dag al binnen.

Hoe gebruik je een lakstift op je auto?

Een lakstift is vrij gemakkelijk te gebruiken als je je aan de volgende stappen houdt;

  1. Zorg dat de plek die je gaat behandelen schoon is.
  2. Schud de lakstift met autolak goed.
  3. Controleer voor de zekerheid of de autolak kleur klopt.
  4. Vul de diepe kras met lak
  5. Laat de lak drogen volgens instructies van de verkoper / fabrikant.
  6. Polijst de auto met een polijstmiddel en goede bijbehorende applicator pad.
  7. Geef de auto een beschermende waxlaag of keramische coating.

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, zal de kras niet meer zichtbaar zijn en heb je de krassen goed weggewerkt. Wist je dat autoverkopers en dealers deze technieken ook bij occasions toepassen?

Lichtere krassen verwijderen?

Komt jouw kras niet door de kleurlaag heen, maar is het een doffe kras en zit de kras in de kleurlaag? Dan kun je er ook voor kiezen om de krassen te polijsten. Alles hierover lees je in ons artikel over het verwijderen van krassen uit je auto.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *