Nano coating voor je auto

nano coating auto

Nano coating voor je auto

Nano coating voor auto’s is een innovatie in de wereld van autobehandelingen die steeds populairder wordt onder autobezitters die hun auto in topconditie willen houden. Dit komt omdat nano coating de levensduur van de lak verlengt, minder onderhoud vereist en de auto beschermt tegen allerlei vormen van beschadiging. Lees verder om erachter te komen hoe nano coating jouw auto kan helpen er als nieuw uit te zien en dit langer te behouden.

Wat is Nano coating?

Nano coating is een dunne, transparante laag van nanodeeltjes die op de lak van een auto wordt aangebracht. Deze laag is onzichtbaar, maar biedt bescherming tegen allerlei vormen van beschadiging, zoals krassen, UV-straling, vuil, roest en zelfs chemische stoffen. Het bestaat uit een mengsel van verschillende chemicaliën zoals SiO2 (Silicon dioxide), TiO2 (Titanium dioxide) en andere polymeer verbindingen. Deze verbindingen zorgen voor de beschermende eigenschappen, water- en vuilafstotendheid, en de glansbehoud van de lak van de auto. Het proces van nano coating is erop gericht om deze laag op de lak van de auto aan te brengen, waarna deze uithard en een permanente bescherming vormt. Dit proces wordt vaak gedaan door professionele bedrijven, maar er zijn tegenwoordig ook producten verkrijgbaar voor thuisgebruik zodat je zelf nano coating kunt aanbrengen op je auto.

lakstift voor je auto
Nano coating kan je tegenwoordig ook zelf op je auto aanbrengen.

Hoe je nano coatings zelf kunt aanbrengen op je auto komen we later in dit artikel op terug. Laten we eerst kijken naar de voordelen van nano coating voor de autolak.

De voordelen van Nano coating

Verlenging van de levensduur van de lak: door de bescherming tegen beschadiging blijft de lak van de auto in goede staat en behoeft hij minder vaak te worden opgefrist of opnieuw gespoten.

  • Minder onderhoud: omdat de lak beter beschermd is, is er minder noodzaak tot regelmatig poetsen en wassen.
  • Becherming tegen lakschade: de nano coating helpt beschadiging te voorkomen, waardoor de auto er langer als nieuw uit blijft zien.
  • Water- en vuilafstotend: de nano coating maakt de lak water- en vuilafstotend, waardoor vuil en water makkelijker af te spoelen zijn.
  • Glansbehoud: de nano coating helpt de glans van de lak behouden, waardoor de auto er beter uitziet.
  • Makkelijker aan te brengen: nano coating is over het algemeen makkelijker aan te brengen dan zijn tegenhangers keramische coating en glas coating doordat deze veel dunner is, maar hetzelfde resultaat biedt. Daarnaast is de droogperiode aanzienlijk korter.

Nano coating is een populaire keuze onder autobezitters die hun auto een langere levensduur willen geven en minder onderhoud willen doen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat de nano coating niet permanent is en na verloop van tijd opnieuw aangebracht moet worden om de bescherming te behouden.

Nano coating aanbrengen

Het aanbrengen van nano coating op uw auto is een proces dat meestal door professionele bedrijven wordt gedaan, maar zoals we al aangaven kan je dit tegenwoordig ook zelf doen. Het scheelt geld, maar je levert wel in op kwaliteit. Hier is een algemene stappenplan om de nano coating zelf aan te brengen op jouw auto:

  1. Maak de auto grondig schoon door hem te wassen en te drogen. Dit is belangrijk om te zorgen dat er geen vuil, stof of andere verontreinigingen op de lak achterblijven.
  2. Breng de nano coating aan met een microvezeldoek of applicator. Smeer het product gelijkmatig op de lak van de auto en werk in cirkelvormige bewegingen.
  3. Laat de nano coating drogen gedurende de aanbevolen tijd. Dit kan variëren afhankelijk van het product dat je gebruikt.
  4. Polijst de nano coating met een zachte doek of microvezeldoek om een glanzende afwerking te creëren.
  5. Laat de auto drogen en geniet van de bescherming van de nano coating.

Het is altijd belangrijk om de gebruiksaanwijzing van het product te lezen en te volgen voor de juiste toepassing en droogtijden. Dit kan namelijk per nano coating product verschillen. Ook kan je ervoor kiezen om het even uit te proberen op een klein stukje voordat je het op je gehele auto gaat aanbrengen.

Welke nano coating kopen?

Er zijn diverse soorten nano coatings te koop van diverse autopoetsmerken. Als we het hebben over nano coatings in het algemeen, raden we je aan om de nano coating van Nanoglans te kopen. Deze staat goed aangeschreven en is in meerdere webshops te verkrijgen.

Nanoglans heeft meer dan 5 jaar gewerkt om de succesvolle formule van hun nano coating voor auto’s te ontwikkelen. De coating is tot 20x sterker dan zijn tegenhangers en tot 3x dunner. Doordat de nano coating van Autoglans dunner is heeft deze een kortere uithardingsperiode. Met een beoordeling van een 4,9/5 uit 500+ reviews op onder andere Bol en de site van Nanoglans kan je haast niet anders concluderen dat de nano coating goed bevalt.

Conclusie

Nano coatings hebben hun eigen plekje veroverd binnen de bestaande auto coatings en beschermproducten als Carnaubawax, Teflon, glas coatings en keramische coatings. Lees ook eens onze andere artikelen en vindt de ideale coating voor jou.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *