Rooklucht uit je auto verwijderen doe je zo

rooklucht uit je auto verwijderen

Rooklucht uit je auto verwijderen doe je zo

Rooklucht uit je auto verwijderen? Rookgeuren zijn onaangenaam voor je gezin of andere passagiers, slecht voor je gezondheid en rooklucht verlaagt de waarde van je auto aanzienlijk. Heb je een auto met rooklucht en wil je de rooklucht uit je auto verwijderen? In dit artikel leggen we uit hoe je het beste zelf rookgeuren uit je auto verwijdert en welke producten je hier het best voor kunt gebruiken. Verder leggen we ook uit welke opties er zijn als je de rooklucht professioneel uit de auto wilt laten verwijderen. Er zijn namelijk geavanceerdere behandelingen beschikbaar die geuren volledig neutraliseren.

Rookgeuren in de auto

Rooklucht en rookgeuren in de auto. Niemand vindt het comfortabel en ook op andere bijkomstigheden, zoals onder andere dat het schadelijk is voor je gezondheid of de waarde van je auto verlaagt, zit niemand te wachten. Wellicht rook je zelf nog actief in de auto. Het is dan de vraag of je de rooklucht uit de auto gaat krijgen. Wel kan je de rookgeuren verminderen en de auto wat opfrissen. Vervolgens zou je rookgeuren kunnen maskeren.

Rookgeuren maskeren

Rook je nog? In dat geval zouden we adviseren de rookgeuren te maskeren. Er zijn diverse geurproducten voor in de auto waarmee je rookgeuren kunt maskeren. Hierdoor ruik je de rookgeuren minder, of niet. Het lost niet het probleem op, maar biedt wel een tijdelijke oplossing. Rookgeuren maskeren kan je met een aantal producten doen:

  1. Geurpotjes voor in de auto
  2. Geurhangers voor in de auto
  3. Geursprays voor in de auto
  4. Luchtverfrissers voor aan de autoventilatie

Wie kent ze niet? De auto geurhangers in boomvorm van Little Trees.

Als je bent gestopt met roken in de auto of een auto hebt gekocht waar de sigarettengeur van de vorige eigenaar nog in hangt, kunnen we de rookgeuren wel het beste volledig verwijderen uit de auto. Dit heeft de voorkeur boven het maskeren, omdat dit er alsnog voor zorgt dat de ongezonde en smerige lucht in je auto hangt.

Rookgeuren verwijderen

Rooklucht blijft hangen in meerdere onderdelen van het interieur waardoor er meerdere bronnen van rookgeuren aanwezig zijn in het interieur. Wil je rooklucht uit je auto verwijderen? Dan dien je al deze bronnen te neutraliseren. Wij leggen in dit artikel uit hoe je alle bronnen van rookgeuren in je auto neutraliseert, zodat de smerige rookgeuren echt verwijderd wordt. Tijd om rooklucht uit de auto te gaan verwijderen.

Rooklucht uit de auto verwijderen

Tijd om de rooklucht uit de auto te gaan verwijderen. Dit doen we in twee fasen waarin we per fase een ander onderdeel van de auto aanpakken. Het verwijderen van de rooklucht uit je auto begint natuurlijk met het schoonmaken van het auto interieur.

Het interieur reinigen

Begin als eerst met het reinigen van het interieur. Hiermee bedoelen we dan ook het volledige interieur. Van de vloeren, tot de autostoelen en de hemelbekleding. Hoe je dit doet? Volg de onderstaande stappen. Voor een aantal onderdelen hebben wij uitgebreide artikelen geschreven over hoe deze te reinigen. Naar deze artikelen zullen we dan ook verwijzen middels een link.

  1. Haal als eerst alle rommel uit de auto en alles wat je niet nodig hebt. Gooi dit weg.
  2. Haal de automatten uit je auto en klop de matten uit.
  3. Stofzuig de auto.
  4. Start met het reinigen van het autodashboard. Lees ons uitgebreide artikel over hoe je je dashboard het best kunt schoonmaken.
  5. Reinig de autobekleding. Lees onze artikelen over hoe je het best je lederen autobekleding reinigt of je stoffen autobekleding reinigt.

Het liefst pak je alles grondig aan in de strijd tegen rookgeuren, op de ruiten na. Deze houden in principe geen geuren vast, maar als je dan toch bezig bent. Wanneer we ons aan het doel houden, namelijk het verwijderen van de rooklucht uit je auto, zijn we voor nu klaar.

Schoon auto interieur na het verwijderen van rookgeuren? Wacht nog even met rijden…

Het interieur is schoon en ruikt weer nagenoeg fris. Nagenoeg, want zodra je de auto start is er weer kans op rookgeuren die zich verspreiden. Start de auto dus bij voorkeur niet, maar vervang eerst nog even het interieurfilter. Doe je dit niet? Dan heb je de kans dat de rookgeuren uit het filter er weer voor zorgen dat je rookgeuren in je auto krijgt.

Auto interieurfilter vervangen

Voordat je de auto start vervang je bij voorkeur het interieurfilter wanneer het doel van de schoonmaak ook het verwijderen van rookgeuren is. Het interieurfilter vangt onder andere pollen, geuren en stof op. Na verloop van tijd raakt dit filter dus steeds meer verstopt tot er haast geen schone lucht meer de auto in stroomt. Je kunt je voorstellen dat in een auto waar gerookt is, het interieurfilter vol rookgeuren zit. Wanneer je je autointerieur dus hebt gereinigd en weer zou gaan rijden, zouden deze rookgeuren weer de auto in komen en uiteindelijk ook weer in de bekleding kunnen gaan trekken. Je doet er dus goed aan het interieurfilter te vervangen.

Zelf interieurfilter vervangen

Het vervangen van het interieurfilter in je auto kan je makkelijk zelf doen. Waar het interieurfilter zich in jouw auto bevind, kan je het best even opzoeken in het boekje of gewoon online. Vaak zit het interieurfilter in het dashboard aan de bijrijderskant achter een afdekplaatje dat met schroefjes losgemaakt kan worden. Wanneer je interieurfilter onder de motorkap zit, zit deze vaak onder een afdekkap bij het schutbord. Wanneer je je interieurfilter hebt gevonden is het eenvoudig deze te vervangen.

Welke interieurfilter kopen?

Wil je weten welke interieurfilter je voor je auto moet kopen? Wij adviseren interieurfilters online te kopen. Bij veel webshops kan je je kenteken invullen en je krijgt de opties die gegarandeerd in jouw auto passen. Eenvoudig en snel. Zo bestel je geen verkeerde producten. Daarnaast hebben zij altijd lage prijzen en kortingsacties. Wij bestellen er zelf ook.

Interieurfilter vervangen? Dan ben je klaar om te gaan. Wist je dat er nog een aantal alternatieve opties zijn om rooklucht op professionele uit de auto te verwijderen.

Rooklucht laten verwijderen

Het is ook mogelijk om rooklucht te laten verwijderen uit je auto door een professioneel autopoetsbedrijf. Zij kunnen onder andere de aanpak uitvoeren die wij hierboven hebben benoemd, maar er is meer. Autopoetsbedrijven kunnen zogenaamde ozonbehandelingen uitvoeren. Hierbij wordt gedurende gemiddeld zes tot twaalf uur ozongas de auto in gepompt terwijl de airconditioning aan staat. Het ozongas zorgt ervoor dat alle geuren, maar ook micro-organismen als bacteriën en virussen, volledig worden geneutraliseerd. Alle cellen worden afgebroken en vernietigd door het gas. Een ozongas behandeling is dus zeer effectief tegen welke rookgeuren, maar dient wel door een professional uitgevoerd te worden. Naast het bezitten van dure apparatuur dient er namelijk kennis te zijn over hoe met ozon gas te handelen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Conclusie

Rooklucht uit je auto verwijderen doe kun je makkelijk zelf, maar vereist wel wat van je tijd. Het gehele interieur dient schoongemaakt te worden en vervolgens is het raadzaam het interieurfilter te verwijderen. Zie je het niet zitten om de rookgeuren zelf te verwijderen? Dan kan je de rookgeuren maskeren met diverse auto geurproducten of een professioneel autopoetsbedrijf in te schakelen. Zij zullen je auto rookgeurvrij maken middels, afhankelijk van de auto en intensiteit van de rookgeuren, interieurreiniging en/of een ozonbehandeling.

Deel dit artikel