Stoeprandschade herstellen kan je in veel gevallen zelf

stoeprandschade herstellen velgen

Stoeprandschade herstellen kan je in veel gevallen zelf

Stoeprandschade herstellen? Iedereen heeft er mee te maken gehad, stoeprandschade op zijn velgen. Met bij het fileparkeren op krappe parkeerplaatsen in de stad kan het nogal eens voorkomen dat je de stoeprand meepakt en daardoor stoeprandschade op je velg veroorzaakt. Stoeprandschade is makkelijk veroorzaakt en verpest al snel het aanzicht van je velgen en dus de auto. Je kunt stoeprandschade laten herstellen, maar er zijn ook middelen om zelf stoeprandschade te herstellen. Hoe je dit doet leggen we uit in dit artikel.

Stoeprandschade herstellen

Laten we de stoeprandschade herstellen. Het is als eerst belangrijk om na te gaan wat voor soort stoeprandschade je aan je velgen hebt. Elk type schade vereist namelijk een andere aanpak bij het herstellen van de stoeprandschade. We behandelen de meestvoorkomende type schades aan je velgen.

Krassen op je velgen herstellen

Heb je geluk en beperkt de schade zich enkel tot krassen op je velgen? Dan is vaak polijsten al voldoende om de krassen van je velgen te verwijderen. Door het metaal te polijsten met Meguiars NXT Metal Polysh of Turtle Wax All Metal Polish, beiden bedoeld voor het polijsten van velgen, kan je krasjes eenvoudig uit de velgen poetsen. Deze middelen helpen ook tegen roest en oxidatie. Gebruik de producten met een microvezeldoek en was de velgen altijd eerst grondig met een autoshampoo of velgenreiniger voor je begint met het polijsten van je velgen.

Lichte stoeprandschade

Heb je lichte stoeprandschade? Denk aan diepe krassen of kleine hapjes uit de rand van de velg? Dan kan je ook deze zelf repareren dankzij de vloeibare aluminium van de Quixx Wheel Repair Kit / Wielreparatieset. Dit pakket is voorzien van alles wat je nodig hebt om je velgen te repareren.

Stoeprandschade herstellen met de Quixx Wielreparatieset.

Het pakket bevat alle middelen die je nodig hebt: vloeibaar aluminium, velgenlak, een schuurblokje, zes verschillende schuurpapieren en zelfs handschoenen ontbreken niet. Door de beschadiging eerst goed glad te schuren en vervolgens te vullen met de vloeibare aluminium, zien je velgen er na een laatste schuurbeurt weer als nieuw uit. Als je zwarte velgen hebt, of een andere kleur, dien je de plek nog af te lakken. Heb je grote schades aan je velgen? Dan is het wellicht beter om de velgen te laten repareren door een velgenreparatiebedrijf. Hier zitten uiteraard wel kosten aan verbonden.

Kosten stoeprandschade laten herstellen

Is de schade aan je velg te groot? Dan heb je geen andere keus dan deze te laten repareren door een velgenreparateur. Deze professionals hebben allerlei machines en materialen die je thuis niet tot je beschikking hebt. Onder andere het afdraaien van velgen op een draaibank is een methode om, middels geavanceerde computers, de reparatie van de beschadigingen tot op een tiende millimeter weg te werken. Elke velg is hiermee weer als nieuw te krijgen en naar onze mening vallen de kosten voor velgenreparatie mee. De kosten voor het herstellen van stoeprandschade ligt op zo’n €50 tot €90 per velg. Dit is all-in en de velg ziet er dan weer zo goed als nieuw uit.

Conclusie

Stoeprandschade kan je zelf door te polijsten en te vullen met vloeibaar aluminium, tenzij de schade aan je velgen te groot is. Dan dien je er een professioneel herstelbedrijf op te zetten. Deze specialisten laten je velg er weer als nieuw uit zien tegen zo’n €50 tot €90 kosten per velg.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *