Turtle Wax Clearvue Rain Repellent houdt je voorruit glashelder

turtle wax clearvue rain repellent schone voorruit regen goed zicht

Turtle Wax Clearvue Rain Repellent houdt je voorruit glashelder

Turtle Wax Clearvue Rain Repellent is het middel om je autoruiten helder te houden tijdens neerslag. Regen op je voorruit kan het zicht flink belemmeren, zeker wanneer er tegenliggers met de lichten aan rijden op donkere avonden of nachten. De unieke formule van Turtle Wax Clearvue Rain Repellent zorgt ervoor dat je altijd een glashelder zicht hebt. In dit artikel vertellen we je meer over de vele voordelen van dit product. Want er is meer dan de waterafstotende functie.

Wat is Turtle Wax Clearvue Rain Repellent?

Turtle Wax Clearvue Rain Repellent verbetert het zicht door de voorruit tijdens alle weercondities. Bij het aanbrengen maak je een soort siliconen beschermlaag op de voorruit die waterafstotend is en naast regen ook hagel en sneeuw snel van de voorruit doet verdwijnen. Ook helpt Clearvue tegen beslagen autoruiten en heeft het een ontvettende functie. Dit zorgt ervoor dat je onder alle weersomstandigheden goed zicht hebt op de weg. Het verhoogt het rijcomfort en de veiligheid.

Kun je schoonmaken met Clearvue Rain Repellent?

Zoals hiervoor omschreven laat Clearvue Rain Repellent water van de voorruit af glijden. In een eerder artikel schreven we al hoe je je autoruiten moet schoonmaken. Voor het schoonmaken van autoruiten kan je gebruik maken van een ander product uit dezelfde Turtle Wax lijn, bijvoorbeeld de Turtle Wax Clearvue Glass Clean. Clearvue Glass Clean is gemaakt om je autoruiten schoon te maken en staat volledig los van de Rain Repellent versie. Een misvatting is dat Clearvue Rain Repellent zowel schoonmaakt als in de coating voorziet. Dit is niet waar. Voor je de coating toe gaat passen, dien je je autoruiten schoongemaakt te hebben. Vervolgens kun je de Rain Repellent toepassen. Om het af te maken maak je natuurlijk ook de binnenkant van je voorruit schoon. In de ideale situatie maak je dus gebruik van de volgende producten om je autoruit schoon te maken en van de beschermende waterafstotende laag te voorzien;

  • Turtle Wax Clearvue Glass Clean
  • Turtle Wax Clearvue Rain Repellent
  • Turtle Wax Microvezeldoekjes
  • Turtle Wax Glass Wipes

Clearvue Rain Repellent heeft dus een beschermende functie en geen schoonmaakfunctie. Wel zorgt het ervoor dat het oppervlakte drie keer langer schoon blijft dan wanneer deze onbehandeld blijft. Voor het gemak is er een voordeelpakket gemaakt waarmee je het gehele pakket met korting kunt kopen genaamd het Turtle Wax Clear Vision pakket.

Helmen en windschermen

Turtle Wax Clearvue Rain Repellent is ook toepasbaar op het vizier van je helm. Je kunt het dus ook toepassen op je sport. Denk aan paintball, airsoft of karten. Verder kun je ook het windscherm van je scooter of brommer regenvrij houden met Clearvue Rain Repellent.

Hoe gebruik je Turtle Wax Clearvue Rain Repellent?

Zorg ervoor dat het glas al schoon en droog is. Neem een zachte, droge doek en doe er een beetje Rain Repellent op. Smeer het op de autoruit in een draaiende, overlappende beweging. Herhaal dit wanneer de Rain Repellent is opgedroogd. Nadat je het voor de tweede keer hebt aangebracht sproei je water op de ruit om het restant weg te spoelen. Droog de ruit als laatst af met keukenpapier of een microvezel doek.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *