Wat is de beste velgenreiniger van nu?

velgenreiniger voor glanzende glimmende velgen

Wat is de beste velgenreiniger van nu?

Wat is de beste velgenreiniger? De beste velgenreiniger zijn de velgenreinigers die ontwikkeld zijn de door de beste car detailing merken als Turtle Wax en Meguiars. Velgenreinigers zorgen ervoor dat je je vieze velgen makkelijk en grondig kunt reinigen. Het hardnekkige vuil dat zich op de velgen opstapelt krijg je er met velgenreinigers makkelijk af. Verder in dit artikel vertellen we welke velgenreiniger je moet kopen en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Als laatst vertellen we hoe je ook je banden weer mooi zwart kunt krijgen, want schone velgen op smerige uitgedroogde banden ziet er natuurlijk ook niet. Voordat we de velgen gaan reinigen vertellen we eerst waarom het belangrijk is om je velgen te reinigen.

Waarom de velgen reinigen?

De velgen bepalen mede het aanzicht van je auto en smerige velgen verpesten dit aanzicht. Je hoeft bijzonder weinig te doen, zeker in de winter, om smerige velgen te krijgen. Wanneer je rijdt zullen je velgen vies worden. Velgen zijn de smerigste onderdelen van je auto. Het vervelende is dat het direct opvalt dat de velgen smerig zijn zodra je naar een auto kijkt. Verder is het natuurlijk niet optimaal om met een dikke laag vliegroest en remstoffen te rijden dat bij het remmen vrijkomt. Verder hoopt naast roest en remstof ook vet, zand, modder en in de winter ook pekel en strooizout zich op in en aan de velg.

Met zulke smerige velgen wil je er niet bij rijden. Al heeft deze bestuurder het wel heel bont gemaakt.

Maak je je velgen niet regelmatig schoon? Dan heb je de kans dat je last krijgt van corrosie op je velgen. Het is overigens niet zo dat je velgen snel ten onder zullen gaan wanneer je ze te weinig schoonmaakt. De voornaamste reden om ze schoon te maken is toch wel voor het aanzicht van je auto. Want met smerige velgen rijden is geen porem.

Welke velgenreiniger?

De Turtle Wax Redline Wheel Cleaner, Alu-Teufel Spezial Velgenreiniger en de Meguiar Ultimate All Wheel Cleaner zijn speciaal gemaakt voor het reinigen van de autovelgen. De velgenreinigers gaan, wanneer juist toegepast, alle verwachtingen voorbij. Het is de oplossing tegen doffe, smerige en glansloze velgen. Velgenreinigers kunnen gebruikt worden op alle lichtmetalen velgen, stalen velgen en plastic wieldoppen.

De velgenreiniger verwijdert remstof, olie en al het andere vuil. Verder zorgt de velgenreiniger ervoor dat je in vijftien minuten snel en gemakkelijk weer prachtig schone en glanzende velgen hebt. De velgenreiniger is zeer effectief en doet voor 90 procent van het werk voor je. Als je de velgenreiniger hebt aangebracht kleurt deze al het vuil van de velg in de kleur rood of paars, zo is goed te zien waar het vuil zich bevindt. Vervolgens ga je idealiter aan de slag met de velgenborstel.

Na een behandeling van je smerige velgen met velgenreiniger heb je weer prachtig schone velgen.

Gebruik een Velgenborstel

Voor het schoonmaken van de auto velgen gebruik je idealiter een daarvoor ontwikkelde velgenborstel. Meestal gebruiken mensen poetsdoeken, maar we weten uit ervaring dat het soms moeilijk is om overal bij te komen. Met de velgenborstel kan je makkelijk in ieder hoekje en gaatje van je velg. Door de fijne handgreep en de opbouw van de borstelharen kan je zonder moeite al het moeilijk bereikbare vuil verwijderen.. De velgenborstels zijn van hoge kwaliteit en doorgaans uitgevoerd met harde kunststof haren zodat ook hardnekkig vuil als vet, remaanslag en ingebrand remstof makkelijk kunnen worden verwijderd. Voor elke velg en wieldop zijn de velgenborstels geschikt. Voor het beste resultaat bij het reinigen van je velgen gebruik een velgenreiniger gecombineerd met een velgenborstel. Laat het nou toevallig zijn dat er voordeelpakketten zijn zoals de Turtle Wax pakket Clean Rims & Tyres of de Combideal Alu-Teufel Spezial Velgenreiniger 2x + Borstel.

Ook je banden weer diepzwart en glanzend?

Naast schone velgen wil je natuurlijk mooie zwarte banden, zodat ook deze er weer mooi uitzien. Mooie schone velgen met lichtgrijze uitgedroogde banden is ook niet wat je onder je auto wilt hebben. Breng de diepe zwarte kleur terug in de autobanden door het toepassen van bandenzwart en maak de schoonmaakbehandeling van je velgen compleet!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *