Vogelpoep verwijderen van je auto? Doe dit snel en voorkom lakschade

vogelpoep verwijderen van je auto meeuw

Vogelpoep verwijderen van je auto? Doe dit snel en voorkom lakschade

Vogelpoep verwijderen van je auto zonder krassen te veroorzaken? Iedereen herkent dit en heeft dit wel eens meegemaakt. Je parkeert en verlaat de auto. Even later kom je terug en zit er vogelpoep op je auto. Erg vervelend en je kunt er soms helemaal niets aan doen. Vogelpoep op je auto is erg schadelijk voor de lak en het is dus belangrijk om het zo snel mogelijk te verwijderen. Als je de uitwerpselen lang laat zitten, dan kan dit in de lak branden en dan ben je nog verder van huis. Vooral met hoge temperaturen heeft het nog meer prioriteit om snel vogelpoep te verwijderen. Wij helpen jou hoe je vogelpoep het beste kunt verwijderen van je auto, zonder dat de lak wordt beschadigd.

Waarom vogelpoep snel verwijderen?

Je wilt vogelpoep altijd snel verwijderen van je auto om te voorkomen dat je eindigt met een doffe plek op je auto doordat vogelpoep zich invreet. Dit invreten wordt veroorzaakt door een aantal factoren en dit invreten wil je absoluut voorkomen. Wanneer je weet hoe vogelpoep zich invreet, kan je dit makkelijk voorkomen. De eerste factoren zijn de zuren in vogelpoep.

Vogelpoep en zuren

De zuren in de uitwerpselen van de vogel kunnen een slechte en bijtende werking hebben op de lak van je auto. Dit komt het voedsel van de vogels. Vogels eten veel eiwitrijk voedsel, zoals vis. Dit heeft een chemische effect in de uitwerpselen van de vogels. Naast dat het voedsel van de vogels voor blijvende schade aan je auto kan zorgen, is er nog een factor dat dit effect versterkt. Namelijk hoge temperatuurschommelingen.

Soms lijkt het alsof ze het erom doen, maar meestal krijg je vogelpoep door het parkeren onder bomen.

Vogelpoep en temperatuurschommelingen

Wanneer het warm wordt en je auto staat in de zon, dan zet je autolak uit en wordt dit zachter. Als het dan weer afkoelt in de schaduw of later op de dag, zoals in de avond en nacht, dan gaat de lak weer krimpen. Tijdens het krimpen gaat de lak zichzelf nestelen en vormen rond de vogelpoep die ligt op je auto. Wanneer je vogelpoep lang op je auto laat zitten op de hete zomerdagen, kunnen de zuren van de vogelpoep dus in je lak of andere onderdelen vreten. Dit wordt een doffe en lelijke plek. Ingevreten vogelstront verwijderen zonder blijvende, zichtbare schade is lastig. Voorkom dus dat vogelstront invreet en verwijder vogelpoep altijd zo snel mogelijk. Zeker wanneer de zon schijnt en het wat warmer weer wordt kan vogelstront zich snel in je auto vreten. En daar zit je niet op te wachten.

Het is belangrijk om de plekken met vogelpoep schoon te maken zodra je dit ziet. Hoe verwijder je vogelpoep? We leggen het voor je uit.

Vogelpoep verwijderen van je auto

Zodra je ziet dat je vogelpoep op je auto hebt is het goed om de vogelpoep zo snel mogelijk te verwijderen. Doe dat op de volgende manier;

  1. Veeg de vogelpoep weg met een het liefst een vochtig microvezeldoekje, meestal is dit voldoende. Lukt het niet om alles eraf te krijgen? Ga dan verder naar stap 2.
  2. Breng water aan op de vogelpoep en laat het even inweken. Hoe droger de vogelpoep, hoe langer je het in zal moeten weken.
  3. Maak gebruik van een zachte, natte microvezeldoek en veeg de vogelpoep weg. Maak de plek waar de vogelpoep zat schoon. Let erop dat je niet te hard drukt, want in vogelpoep kunnen bestanddelen zitten die krassen kunnen veroorzaken.
  4. Was de gebruikte doeken het liefst gelijk in de wasmachine of gooi ze indien dit niet mogelijk is direct weg. Was direct grondig je handen, want vogelpoep kan infecties veroorzaken.

Klaar! De vogelpoep is verwijderd en als je het goed hebt gedaan hou je er geen ingevreten plekken of krasjes aan over. Om de kans op ingevreten vogelstront voortaan te verkleinen, kan je overwegen om een laag keramische coating of carnauba wax aan te brengen. Deze middelen beschermen de autolak tegen vuiligheden alsook vogelpoep. Overweeg ook om de auto niet onder bomen te parkeren, dit is roepen om vogelstront op je auto.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *