Wat is auto detailing? Een snel groeiende innovatieve markt

car detailing motorblok mercedes amg

Wat is auto detailing? Een snel groeiende innovatieve markt

Wat is auto detailing? Auto detailing is een vak waarin voornamelijk autoliefhebbers de staat van hun auto op een zo hoog mogelijk niveau houden. Het is een markt die volgens onderzoeken een omvang heeft van €11,2 biljoen. Auto detailing gaat vooral om het uiterlijk van de auto en dus niet het mechanische gedeelte. Auto detailers houden zich voornamelijk bezig met het interieur en het exterieur. In dit blogbericht leggen we uit wat auto detailing is en hoe je dit ook zelf kunt doen.

Car detailing

Auto detailing gaat ook wel onder de naam car detailing en staat dus voor het in topconditie houden van het cosmetische aspect van de auto. Dit gaat van het wassen van de auto tot het polijsten en coaten. De hele auto wordt van binnen en buiten aangepakt bij car detailing. Geen centimeter wordt overgeslagen en elk auto-onderdeel wordt tot in detail, afhankelijk van onder andere het materiaal en de staat, op de beste manier aangepakt. Nu snap je misschien gelijk waar het woord detailen vandaan komt. Uiteraard gebeurt alles met de juiste producten, materialen, methoden en vaak ook een schema. Het ultieme doel van auto detailers? Zowel het interieur als exterieur van de auto zo dicht mogelijk terug in showroomstaat brengen of zelfs het overtreffen hiervan.

Bij car detailing wordt zelfs het motorblok volledig aangepakt.

Waarom car detailing?

Er zijn meerdere voordelen aan car detailing. Naast dat je je auto in topconditie houdt, zijn er meerdere redenen om aan car detailing te doen. De eerste is natuurlijk om er als autofanaat en fanatiek hobbyist netjes en vol trots bij te rijden. Misschien sta je zelfs op evenementen of ga je naar automeetings. Ben je een wat minder fanatieke autoliefhebber? Ook dan zijn er redenen, naast het er netjes bij rijden, om je auto te detailen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je je auto gaat verkopen. Zeker bij de wat duurdere auto’s kan een goede detailbeurt zo een paar honderd, of wel een paar duizend, extra opleveren doordat je auto een stuk nieuwer uitziet. Een goede beurt is overigens niet nieuws voor autoverkopers, dus waarom zou je er als particulier ook niet je voordeel mee doen? Als laatst is het een leuke bezigheid dat ook nog eens mooie en direct zichtbare resultaten oplevert.

Auto detailing prijzen

De kosten van car detailing hangen natuurlijk af van de behandeling die je kiest, maar ook het formaat en staat van de auto. Een kleine Fiat 500 laten detailen is goedkoper dan een Audi A6. Gemiddeld moet je wel denken aan €50 – €250 voor een reguliere beurt, maar het goedkoopst car detailen is simpelweg door het zelf te doen. Diverse car detailing merken zoals de bekende Turtle Wax en Meguiars hebben professionele producten waarmee je zelf elk onderdeel van je auto zelf onder handen kan nemen. Natuurlijk ga je voor het allerbeste resultaat naar de professional, maar met de juiste producten en methoden kun je zelf ook veel bereiken.

Welke auto detailing producten?

Binnen onze site hebben we per categorie artikelen samengesteld. In deze artikelen behandelen we de poetsmethoden en verwijzen we naar producten die je nodig hebt voor betreffende specifieke autobehandeling. Inspiratie opdoen of meer informatie nodig? Kijk eens rond op Carnaubawax!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *