Wat is Carnauba Wax?

wat is carnauba wax carnaubawax

Wat is Carnauba Wax?

Carnauba wax valt onder de auto waxen. Autowax beschermt de autolak tegen vuil en andere invloeden die schade kunnen aanbrengen of de lak kunnen aantasten. Bepaalde typen vuil kunnen op termijn zelfs, naast het plaatwerk, ook de carrosserie aantasten. Naast bescherming van je autolak zorgt deze wax voor een mooie, nog diepere glans. Waarin onderscheidt Carnauba wax zich van de andere auto waxen? Alles over dit mooie product lees je in dit artikel.

Wat is Carnauba Wax?

Carnauba wax is een organische autowax op plantbasis en wordt gemaakt van de Copernica Cerifera palmboom uit Brazilië. Deze boom staat ook wel bekend als de “Tree of life”. De waxachtige substantie wordt door de palmbladeren uitgescheden en beschermt de palmboom tegen de felle hitte op het Zuid-Amerikaanse continent. Deze Wax wordt vooral gebruikt door autoliefhebbers en wordt gezien als de ultieme wax voor auto’s.

Natuurlijk wordt de wax, na het afnemen van de palmboom, eerst met wat andere substanties vermengd voordat het als autowax gebruikt kan worden. Carnauba car wax is de hardste natuurlijke wax die we kennen en staat bekend om zijn duurzame en verbeterde resultaten. Zo hard dat het harder dan beton is wanneer het in zijn originele staat wordt gehouden. De wax garandeert voor de auto, naast een goede bescherming, een diepe glans in de lak.

carnauba wax palmboom was wax
De palmbladeren scheiden een soort was uit om de bladeren te beschermen tegen de hitte.

Carnauba wax of normale autowax?

De keuze tussen Carnauba wax en normale Synthetische wax hangt af van de mate van glans en de mate waarin je je auto wilt gaan waxen. Heb je liever een diepere en mooiere glans in je autolak? Dan is Carnauba Wax zeker de betere keuze. Heb je liever een autowax die lang meegaat en geef je minder om glans? Dan kun je beter kiezen voor de normale synthetische autowax. Normale autowax zorgt zeker voor een glans, maar kan niet tippen aan de Carnauba wax. Zoek je het beste van beiden? Dan kun je autowax met Carnauba wax combineren. Breng eerst een laag normale autowax aan gevolgd door een laag wax met de Carnauba variant. Je hebt vervolgens een langdurige beschermde waxlaag die tevens een hoogglans uitstraling geeft. Hou er wel rekening mee dat niet alle producten de hoogwaardige was uit Brazilië bevatten. Soms zelfs minder dan 1%. Hoe minder Carnauba, hoe minder het effect logischerwijs is. De goede hoogwaardige producten bevatten een aantal procenten (2-5%) Carnauba.

Hoelang blijft de wax werken?

Het is lastig te zeggen hoelang welke autowax dan ook werkt, omdat er veel verschillende invloeden zijn. Denk aan het weer, het gebruik, hoe vaak de auto wordt gewassen etc. Over het algemeen gaat een goede Carnauba wax één tot vier maanden mee. Normale autowax gaat ongeveer vier tot twaalf maanden mee. Dit is wel sterk afhankelijk van de diverse invloeden die de levensduur van de waxlaag beïnvloeden. Wil je iets dat nog langer meegaat? Dan kan je overwegen om een coating aan te brengen zoals de sterke keramische coating.

Carnauba wax kopen?

Benieuwd naar wat Carnauba wax voor jouw auto zal doen? Bestel de hoogwaardige Turtle Wax Carnauba Wax of Meguiars Gold Class Wax Liquid Wax en ontdek de kracht van de Carnauba wax!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *