Een zwarte auto poetsen pak je zo aan

zwarte auto poetsen wassen

Een zwarte auto poetsen pak je zo aan

Een zwarte auto poetsen luistert nauw. Je ziet er snel weer strepen en vlekken op als je het niet goed aanpakt, maar het resultaat van een spiegelende zwarte auto is onbetaalbaar. Vroeger poetste ik mijn Polo GTI tot het een zwarte spiegel was en irriteerde ik me na een dag alweer mateloos aan al het vuil op de lak. Als je goed poetst kan je dit zoveel mogelijk inperken en langer genieten van je mooie glanzende zwarte auto. 

Poetsproducten voor zwarte autolak

De ene kleur is de andere niet. Zeker niet als het om poetsen gaat. Om die redenen zijn er voor alle veelvoorkomende autokleuren aparte producten ontwikkeld. Denk maar aan de Color Magic productlijn van Turtle Wax met onder andere Turtle Wax Color Magic Jet Black Wax voor het wassen en waxen van zwarte auto’s. Met name voor zwarte auto’s zijn er veel poetsproducten beschikbaar. Want iedereen met een zwarte auto weet hoe snel je toch nog vlekken ziet na het wassen van je auto.

Dit kan overigens ook komen door zeepresten die opdrogen of kalk uit kraanwater. Die zie je op zwarte autolak nu eenmaal beter dan op andere kleuren. Daarom zijn er voor zwarte auto’s ook speciale poetsproducten ontwikkeld. Want eerlijk is eerlijk, een zwarte glimmende auto straalt natuurlijk wel klasse uit. Om een goed resultaat van je poetsbeurt te krijgen is het dan ook aan te raden om de middelen bedoeld voor zwarte auto’s te gebruiken. Die laten minder snel strepen en vlekken achter op je zwarte lak.

Er gaat niets boven een zwarte glanzende auto

Je zwarte auto poetsen in 5 stappen

Wanneer de zwarte lak van je auto wat verwaarloosd is en dof is, raden we je aan om onderstaande stappen af te werken om de lak weer in zijn diepe zwarte glans te herstellen. 

Stap 1: Reinigen met Turtle Wax Hybrid Solutions Pro Pure Wash

De eerste stap van het herstellen van lak of het poetsen van je auto is altijd reinigen. Een goede en krachtige autoshampoo die we kunnen aanraden is de Turtle Wax Hybrid Solutions Pro Pure Wash. Zand en andere restanten kunnen tijdens het poetsen krassen veroorzaken. Spoel je auto grondig en zet hem droog uit het directe zonlicht. Doe dit altijd voordat je een auto gaat poetsen. Wanneer je auto schoon en droog op een beschutte plek staat kun je gaan beginnen met de diepte reiniging.

Stap 2: Krassen verwijderen

Heb je je auto goed gewassen? Dan is het tijd om eerst eventuele lelijke krassen uit de zwarte autolak te verwijderen. Per type kras zijn er diverse oplossingen mogelijk. Lees ons artikel over het verwijderen van krassen uit je autolak. In dit artikel leggen we uit hoe je de verschillende soorten krassen kunt herkennen en hoe je elk type kras kunt verwijderen.

Stap 3: De zwarte auto polijsten

Nadat de krassen zijn verwijderd is het tijd om de auto te gaan polijsten. Hiermee schuur je de autolak minimaal en haal je de kleinste oneffenheden weg met als resultaat een bijzonder mooi zwarte, egale autolak. De zwarte kleur komt goed tot zijn recht na het polijsten en de autolak wordt weer als nieuw. Dit mede doordat er speciale polijstmiddelen zijn die zwarte additieven bevatten voor een extra zwarte tint. Een voorbeeld hiervan is de Turtle Wax Hybrid Jet Black Spray Polish.

Stap 4: Waxen met Black Carnauba Wax

Na zo’n intensieve poetsbeurt wil je natuurlijk dat je auto zo lang mogelijk die intense zwarte glans behoudt. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we de auto in de wax zetten. De waxlaag geeft niet alleen een extra intense glans, maar geeft je auto ook een beschermlaag waardoor water en vuil makkelijker van je lak afglijdt. In de hoogwaardige Angelwax Black Carnauba Paste Wax is zwart pigment toegevoegd die je auto nog intenser zwart houden. Breng de wax aan met een applicator pad en laat de Carnauba Wax opdrogen. Tijdens het droogproces creëert de wax een lichte waas. 

je auto kleien spiegelglad resultaat clay bar

Stap 5: Ook het zwart kunststof en banden grijs?

Nu je auto diepzwart is en weer mooi glanst, wil je natuurlijk niet dat het kunststof of de banden van je auto grijs en dof zijn. Lees daarom onze uitgebreide artikelen over het herstellen van doffe bumpers (en ander kunststof) en hoe je je autobanden weer mooi zwart maakt en laat glimmen.

Conclusie

Op een zwarte auto zie je letterlijk alles. Door je zwarte auto te behandelen met de juiste producten zorg je ervoor dat het resultaat een mooie diepzwarte auto is voorzien van een glans die ook nog eens duurzamer is. In vijf simpele stappen krijg je dit voor mekaar en pak je ook het kunststof en de banden mee.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *